Ring oss
Telefonnummer och tider
Hjälpcenter

Utforska våra hjälpresurser online

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Hitta skräppostsändare i WHM

Det finns användbara verktyg i WHM / cPanel för att visa senaste e-post som har skickats från servern och även meddelanden som för närvarande väntar på att skickas i den utgående e-postkön. För att kunna använda dessa verktyg, leta efter Mail leveransrapporter och Mail Queue Manager inom e delen av WHM.

1. Logga in på WHM .
  2. Sök efter avsnittet E -post med sökfältet i det övre vänstra hörnet av WHM. Välj Rapporter för e-postleverans , välj ett datumintervall och välj Kör rapport .

3. När rapporten har bearbetats kan du se e-postmeddelandet levereras under det begärda datumintervallet. Välj rubriken Från-adress för att sortera rapporten och hitta en avsändare som kan skicka ovanliga mängder e-post.
  4. Om e-post inte skickas och byggs upp i e-postkön väljer du E- posthanteraren i WHM: s e -postavsnitt. Välj ett datumintervall och klicka på Kör rapport .
  5. När rapporten har bearbetats kan du se e-postkön under det begärda datumintervallet. Välj rubriken Från-adress för att sortera rapporten och hitta en avsändare som skickar ovanliga mängder e-post.

Granska din rapport

När du granskar dessa rapporter letar du efter en stor mängd e-post som kommer från en enda avsändare och vidtar åtgärder för att förhindra att det skickas.

• För stora e-postmeddelanden från ett erkänt e-postkonto på servern kan indikera att lösenordet har komprometterats. För att bekämpa detta, uppdatera lösenordet för det drabbade kontot till ett starkt, slumpmässigt lösenord .
  • Överdrivna e-postmeddelanden till ett erkänt vidarebefordranskonto på servern kan tyda på att detta vidarebefordranskonto översvämmas med e-post. Detta kan orsaka att servern blockeras från att skicka e-post till destinationen (t.ex. Gmail). Vi rekommenderar att du tar bort alla vidarebefordran av e-postkonton från servern eftersom de lätt kan missbrukas.
    Alltför stora e-postmeddelanden från [cpanelusername] @ [server.host.name] skickas från ett skript i ett visst cPanel-konto. Det kan vara en felkonfigurerad CMS eller en skadlig fil.
    Alltför stora e-postmeddelanden från root @ [server.host.name] skickas från en rotprocess på servern, såsom varningar från WHM eller CSF. Kontrollera e-postinställningarna för alla program som du har installerat och dessa områden i WHM för att se till att servern skickar alla aviseringar till giltiga e-postadresser:

Grundläggande WebHost Manager®-konfiguration Redigera e-postinställningar för system Kontakthanterare E-post Alla återförsäljare E-post till alla användare

Relaterade steg

Mer information

• Våra serverexperter kan utföra dessa steg mot en avgift. För mer information om våra experttjänster, gå till vår meny med experttjänster .