Överföringar från Enom

Innan du kan överföra ett domännamn som du har registrerat med Enom till oss, måste du förbereda domännamnet så det kan gå igenom överföringsprocessen.

Om domännamnet inte är registrerat med Enom, se

för anvisningar gällande andra registratorer.

Så här gör du överföringar från Enom

Använd anvisningarna nedan för att överföra ditt domännamn till oss:

1. Bekräfta att ditt domännamn kan överföras

Se till att ditt domännamn kan överföras genom att kontrollera följande:

• Domänen har varit registrerad i minst 60 dagar och har funnits på Enom i minst 60 dagar.
  • Domänens kontaktinformation har inte ändrats under de senaste 60 dagarna.

OBS! Vissa registratorer förhindrar överföringar av domännamn om kontaktinformationen för domänen har uppdaterats under de senaste 60 dagarna.

2. Skaffa auktoriseringskod

Skaffa en auktoriseringskod (kallas även för en EPP-kod eller överföringsnyckel) från din nuvarande registrator om det behövs. Vissa domännamnstillägg, särskilt toppnivådomännamn med landskoder (ccTLD), kräver inte någon auktoriseringskod.

Skaffa en auktoriseringskod från Enom:

1. Logga in på Kontohanteraren för Enom.
  2. Välj Hantera domäner i menyn Registrerade domäner.
  3. Klicka på den domän du vill uppdatera.
  4. Klicka på Allmänna inställningar på menyn Hantera domän.
  5. Klicka på Skicka auktoriseringskod till registrerare.

3. Lås upp ditt domännamn

Som standard skyddas de flesta domännamn som registrerats med eNom av ett domänlås. Domännamnslåsning förhindrar att ditt domännamn överförs utan auktorisering. Innan en överföring av domännamnet kan begäras måste låset tas bort och verifieras som ”Registerlås inaktiverat”.

Gör så här för att låsa upp ditt domännamn

1. Logga in på Kontohanteraren för Enom.
  2. Välj Hantera domäner i menyn Registrerade domäner.
  3. Klicka på det domännamn som du vill låsa upp.
  4. Klicka på Allmänna inställningar.
  5. Välj Inaktivera från Registerlås.
  6. Klicka på Spara.

Låt det gå 24 timmar så att våra system kan upptäcka statusändringen.

4. Köpa en domännamnsöverföring

Köp en domännamnsöverföring från vår webbplats. Om den domänändelse som du vill överföra inte finns med i listan kan du inte överföra domännamnet till oss.

När du köper överföringen väljer du ett av följande alternativ för namnservrar:

• Behåll befintliga namnservrar ... – Om du har en värdbaserad webbplats för domännamnet (hos oss eller något annat företag) väljer du det här alternativet för att vara säker på att din webbplats inte slutar fungera under överföringen.
  • Ändra ... till parkerade namnservrar – Om du har e-postadresser kopplade till domännamnet hos oss, använder vår externa DNS eller har skapat en DNS-mall före överföringen, väljer du det här alternativet. För mer information, se Hantera offsite DNS och
    .

5. Auktorisera överföring av domännamn

När du har förberett domännamnet för överföringen, se Överför min domän till GoDaddy för mer information om hur du slutför överföringen av domännamnet med oss.