Överföring från Network Solutions

Du kan föra över din domän från Network Solutions till GoDaddy. Du behöver förbereda domännamnet hos Network Solutions innan du slutför stegen hos GoDaddy. Innan du för över kan du lägga till DNS-värdtjänster till ditt domännamn och hjälpa till att undvika eventuella driftstopp av DNS och webbplats under överföringen.

Förbereda för överföring

För att förbereda för överföring av ditt domännamn behöver du slutföra några steg hos Network Solutions.

1. Lås upp domännamnet med Network Solutions.
  2. Skaffa en auktoriseringskod (kallas även för en EPP-kod eller överföringsnyckel) från Network Solutions.
  3. Verifiera kontaktuppgifterna för ditt domännamn. Administratörens kontaktuppgifter kan komma att användas av din Network Solutions under överföringsprocessen.

Initiera överföringen

När du har förberett ditt domännamn kan du avsluta processen via GoDaddy.

1. Sök efter den domän du vill överföra på webbplatsen för GoDaddy.

OBS! Domäner är inte kvalificerade för överföring till annan registrator om de är mindre än 60 dagar från registrering eller föregående överföring, eller om en kund valde att tillämpa 60 dagars lås på överföringen efter Ändring av registrerare.

2. Kontrollera att domänen är olåst. Du ser en grön bock bredvid Lås upp domänen. Om det inte är grönt behöver du kontrollera med Network Solutions om din domän är låst eller olåst.
    Lås upp domänen

OBS! Du kan uppdatera statusen olåst genom att välja knappen Uppdatera status.

3. Ange din auktoriseringskod i fält nummer två. Om angiven auktoriseringskod är giltig får du en grön bock.
    Ange din auktoriseringskod
  4. Klicka på Fortsätt.
  5. Välj alternativ för domänsekretess och klicka på Fortsätt.
  6. Välj betalmetod och klicka på Slutför köp för att avsluta köpet.

OBS! Domänöverföringar kan ta mellan 5 och 7 arbetsdagar att slutföra.