Överföring från Network Solutions

Innan du kan överföra ditt domännamn som du har registrerat med Network Solutions till oss, måste du förbereda domännamnet så det kan gå igenom överföringsprocessen.

Om domännamnet inte är registrerat med Network Solutions, se

för anvisningar gällande andra registratorer.

Gör så här för att överföra från Network Solutions

Använd anvisningarna och skärmbilden nedan för att överföra ditt domännamn till oss:

1. Bekräfta att ditt domännamn kan överföras

Se till att domännamnet kan överföras genom att bekräfta att:

• Domänen har varit registrerad i minst 60 dagar och har funnits på Network Solutions i minst 60 dagar.
  • Kontaktinformationen för domännamnet inte har ändrats under de senaste 60 dagarna.

OBS! Vissa registratorer förhindrar överföringar av domännamn om kontaktinformationen för domänen har uppdaterats under de senaste 60 dagarna.

2. Skaffa auktoriseringskod

Skaffa en auktoriseringskod (kallas även för en EPP-kod eller överföringsnyckel) från din nuvarande registrator om det behövs. Vissa domännamnstillägg, särskilt toppnivådomännamn med landskoder (ccTLD), kräver inte någon auktoriseringskod.

Skaffa en auktoriseringskod från Network Solutions

1. Logga in på ditt konto på NetworkSolutions.com.
  2. Klicka på Mina domännamn under fliken Mina produkter och tjänster.
  3. Klicka på det domännamn du vill låsa upp.
  4. Välj Begär auktoriseringskod i avsnittet Domäninformation och klicka sedan på Spara.

Kontakta Network Solutions kundtjänst på 888-642-9675 om du inte har fått auktoriseringskoden efter 24 timmar.

3. Lås upp ditt domännamn

Alla domäner som är registrerade med Network Solutions får som standard en skyddad status som visas som ”Registerlås” i registret. Innan en domänöverföring kan begäras måste låset tas bort och registerstatus verifieras som ”Aktiv”.

Gör så här för att låsa upp ditt domännamn

1. Logga in på ditt konto på NetworkSolutions.com.
  2. Klicka på Mina domännamn under fliken Mina produkter och tjänster.
  3. Klicka på det domännamn du vill låsa upp.
  4. Klicka på Redigera i avsnittet Domäninformation.
  5. Välj Stäng av domänskydd och klicka sedan på Spara.

OBS! Det kan ta 24 timmar innan våra system identifierar och upptäcker statusändringen.

4. Köpa en domännamnsöverföring

Köp en domännamnsöverföring från vår webbplats. Om den domänändelse du vill överföra inte finns med i listan kan du inte överföra domännamnet till oss.

När du köper överföringen väljer du ett av följande alternativ för namnservrar:

• Behåll befintliga namnservrar ... – Om du har en värdbaserad webbplats för domännamnet (hos oss eller något annat företag) väljer du det här alternativet för att vara säker på att din webbplats inte slutar fungera under överföringen.
  • Ändra till parkerade namnservrar – Om du har e-postadresser kopplade till domännamnet hos oss, använder vår externa DNS eller har skapat en DNS-mall före överföringen, väljer du det här alternativet. Mer information finns i Hantera offsite DNS och
    .

5. Auktorisera överföring av domännamn

När du har förberett domännamnet för överföringen, se Överför min domän till GoDaddy för mer information om hur du slutför överföringen av domännamnet med oss.