Överföring från 1&1, Schlund + Partner eller GMX.net

Innan du kan överföra ditt domännamn som du har registrerat med 1&1, Schlund + Partner eller GMX.net till oss, måste du förbereda domännamnet så det kan gå igenom överföringsprocessen.

Om ditt domännamn inte har registrerats med 1&1, Schlund + Partner eller GMX.net, se

för anvisningar gällande andra registratorer.

Överföring från 1&1, Schlund + Partner eller GMX.net

Använd anvisningarna nedan för att överföra ditt domännamn till oss:

1. Bekräfta att ditt domännamn kan överföras

Se till att domännamnet kan överföras genom att bekräfta att:

• Domänen har varit registrerad i minst 60 dagar och har funnits på 1&1, Schlund + Partner eller GMX.net i minst 60 dagar.
  • Domänens kontaktinformation har inte ändrats under de senaste 60 dagarna.

OBS! Vissa registratorer förhindrar överföringar av domännamn om kontaktinformationen för domänen har uppdaterats under de senaste 60 dagarna.

2. Skaffa auktoriseringskod

Skaffa en auktoriseringskod (kallas även för en EPP-kod eller överföringsnyckel) från din nuvarande registrator om det behövs. Vissa domännamnstillägg, särskilt toppnivådomännamn med landskoder (ccTLD), kräver inte någon auktoriseringskod.

Skaffa en auktoriseringskod från 1&1, Schlund + Partner eller GMX.net

1. Logga in på ditt konto på https://admin.1and1.com.
  2. Klicka på Domäner under Grundläggande inställningar.
  3. Välj det domännamn du vill överföra och klicka sedan på Info.
  4. Auktoriseringen visas. Spara den här koden för att överföra domännamnet till oss

3. Lås upp domännamnet

De flesta domäner som är registrerade med 1&1 skyddas som standard med ett ”domänlås”. Domänlåsning förhindrar att din domän överförs utan auktorisering. Innan en domänöverföring kan begäras måste låset tas bort och registerstatus verifieras som ”Aktiv”.

Gör så här för att låsa upp ditt domännamn

1. Logga in på ditt konto på https://admin.1and1.com.
  2. Klicka på Domäner under Grundläggande inställningar.
  3. Markera det domännamn som du vill överföra.
  4. Klicka på Lås/lås upp under Överföringar.
  5. Välj Lås upp och klicka sedan på OK.‌‌

4. Köpa en domännamnsöverföring

Köp en domännamnsöverföring från vår webbplats. Om den domänändelse du vill överföra inte finns med i listan kan du inte överföra domännamnet till oss.

• Behåll befintliga namnservrar... – Om du har en värdbaserad webbplats för domännamnet (här eller någon annanstans) väljer du det här alternativet för att vara säker på att din webbplats inte slutar fungera under överföringen.
  • Ändra ... till parkerade namnservrar – Om du har e-postadresser kopplade till domännamnet hos oss, använder vår externa DNS eller har skapat en DNS-mall före överföringen, väljer du det här alternativet. För mer information, se Hantera offsite DNS och
    .

5. Auktorisera överföring av domännamn

När du har förberett domännamnet för överföringen, se Överför min domän till GoDaddy för mer information om hur du slutför överföringen av domännamnet med oss.