Överföring av en eNom-domän som har registrerats med Google till oss

Innan du kan överföra ett eNom-domännamn som du har registrerat med Google® till oss, måste du förbereda domännamnet så det kan gå igenom överföringsprocessen.

Om ditt domännamn inte har registrerats med eNom, se

för en lista med överföringsanvisningar för andra registratorer.

Överföring av en eNom-domän som har registrerats med Google till oss:

Om du har registrerat din domän med Google och kan bekräfta att eNom är registratorn kan du använda anvisningarna nedan för att överföra ditt domännamn till oss:

OBS! Bekräfta att du har registrerat din domän med eNom genom att kontrollera dina meddelanden gällande domänförnyelse.

1. Hämta ditt lösenord

Gå till access.enom.com, ange ditt domännamn i fältet Domän, lämna lösenordsfältet tomt och klicka på Logga in. Ett popup-fönster öppnas. Välj alternativet att få ditt lösenord skickat till den e-postadress som är kopplat till domännamnet.

2. Lås upp ditt domännamn

Skicka en begäran via e-post till googleclients@enom.com. Inkludera följande i meddelandet:

• Ditt domännamn
  • Ditt lösenord
  • Begäran om att låsa upp din domän
  • Begäran om auktoriseringskod

OBS! Du måste ha en auktoriseringskod (kallas även för en EPP-kod eller överföringsnyckel) för att kunna överföra din domän till oss från en annan registrator. Vissa domännamnstillägg, särskilt toppnivådomännamn med landskoder (ccTLD), kräver inte någon auktoriseringskod.

Du får ett e-postmeddelande med en auktoriseringskod från eNom inom 24–48 timmar när de har låst upp din domän.

3. Köpa en domännamnsöverföring

Köp en domännamnsöverföring från vår webbplats. Om den domänändelse som du vill överföra inte finns med i listan kan du inte överföra domännamnet till oss.

När du köper överföringen väljer du ett av följande alternativ för namnservrar:

• Behåll befintliga namnservrar ... – Om du har en värdbaserad webbplats för domännamnet (hos oss eller något annat företag) väljer du det här alternativet för att vara säker på att din webbplats inte slutar fungera under överföringen.
  • Ändra ... till parkerade namnservrar – Om du har e-postadresser kopplade till domännamnet hos oss, använder vår externa DNS eller har skapat en DNS-mall före överföringen, väljer du det här alternativet. För mer information, se Hantera offsite DNS och
    .

4. Auktorisera överföring av domännamn

När du har förberett domännamnet för överföringen, se Överför min domän till GoDaddy för information om hur du slutför överföringen av domännamnet med oss.