Överföra från Register.com

Innan du kan överföra ditt domännamn som du har registrerat med Register.com till oss, måste du förbereda domännamnet så det kan gå igenom överföringsprocessen. Du måste kontrollera följande innan du sätter igång:

• Domännamnet måste ha varit registrerat hos Register.com i minst 60 dagar.
  • Kontaktinformationen för domännamnet har inte ändrats under de senaste 60 dagarna.

När du har bekräftat att domänen kan överföras måste du följa de grundläggande stegen för att förbereda överföringen innan du kan starta processen hos oss:

Steg i processen Orsak
Lås upp domän
  • De flesta domäner är som standard låsta för att förhindra överföringar som inte auktoriserats. Innan en överföring kan begäras måste låset tas bort och status verifieras som ”Off (Av)”.
Skaffa en auktoriseringskod

• Skaffa en auktoriseringskod (kallas även för en EPP-kod eller överföringsnyckel) från din nuvarande registrator.

Lås upp domän

OBS! Om din domän inte är låst kan du gå vidare till avsnittet Skaffa en auktoriseringskod.

1. Klicka på den domän som du vill låsa upp.
  2. Klicka på Inaktivera domänlås i avsnittet Aktivera/inaktivera domänlås.
  3. Klicka på Fortsätt och sedan på Fortsätt igen på bekräftelsesidan.

Skaffa auktoriseringskod

OBS! Vissa domännamnstillägg, särskilt toppnivådomännamn med landskoder (ccTLD), kräver inte någon auktoriseringskod.

1. Klicka på domänen som du behöver en auktoriseringskod för.
  2. Klicka på Obtain Auth Info Code (Skaffa auktoriseringskod) längst ner på sidan och klicka på Continue Transfer (Fortsätt överföring).
  3. Du får ett varningsmeddelande. Markera rutan Godkänn och klicka på Fortsätt överföring igen.
  4. Fyll i de obligatoriska fälten och klicka sedan på Begär auktoriseringskod. Din begäran om auktoriseringskod verifieras.

OBS! Koden skickas till din e-postadress inom 4–5 dagar.

När du har gått igenom de här grundläggande stegen hos Register.com, går du tillbaka till GoDaddy och slutför processen genom att köpa en domännamnsöverföring och auktorisera överföringen till oss.

Köpa domännamnsöverföring

Du måste köpa en domännamnsöverföring från vår webbplats.

OBS! Om den domänändelse som du vill överföra inte finns med i listan kan du inte överföra domännamnet till oss.

När du köper överföringen väljer du ett av följande alternativ för namnservrar:

• Behåll befintliga namnservrar – Om du har en värdbaserad webbplats för domännamnet (hos oss eller något annat företag) väljer du det här alternativet för att vara säker på att din webbplats inte slutar fungera under överföringen.
  • Ändra ... till parkerade namnservrar – Om du har ett e-postkonto för domännamnet hos oss, använder vår externa DNS eller har skapat en DNS-mall före överföringen, väljer du det här alternativet. För mer information, se Hantera offsite DNS och
    .

Auktorisera överföring av domännamn till oss

1. Logga in på din Mina Produkter-sida.
  2. Klicka på fliken Mina produkter om du inte kommer dit direkt:
  3. Fliken Mina produkter

4. Klicka på Hantera alla:
  5. Hantera alla

6. Gå till menyn Domäner och markera Överföringar.
  7. Klicka på Auktorisera överföring.
  8. Klicka på Lägg till nu.
  9. Gör något av följande:
    • Klicka på fliken Grundläggande och ange auktoriseringskoden från nuvarande registrator (om det är tillämpligt) i fältet bredvid domännamnet.
    • Gå till fliken Volym och fyll i ett domännamn och dess auktoriseringskod per rad. Skilj domännamnet från auktoriseringskoden med komma, blanksteg eller tabb.
  10. Markera Jag auktoriserar överföringen ... och klicka sedan på Slutför.
  11. Klicka på OK.

OBS! För de flesta domännamnstillägg tar en överföring mellan registratorer fem till sju dagar från det att den godkänns. Hur överföringen görs och hur lång tid det tar kan variera beroende på typen av tillägg, t.ex. toppnivådomännamn med landskoder (ccTLD). Mer information finns i

; klicka på Hjälpartikeln för tillägget ifråga.