Lägg till en underdomän som pekar mot en IP-adress

Nu när du förstår vad en underdomän är kan du lägga till icke-vidarebefordrade underdomäner som pekar mot IP-adresser. Om du vill vidarebefordra en underdomän, se

.

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Bredvid Domäner klickar du på Hantera.

Hur du nu lägger till en underdomän beror på vyn i ditt konto.

Kortvy

I kortvyn ser ditt konto ut ungefär så här:

1. Välj det domännamn du vill använda, klicka på Textikon (Inställningar) och välj Hantera DNS.
  2. Längst ner i listan Poster väljer du A (värd) i listrutan.
  3. Fyll i de andra fälten:
    • Namn — Ange underdomänen du vill använda.

Underdomänen kan inkludera en punkt (.) men inte som första eller sista tecken. Två punkter i rad (...) tillåts inte. En underdomän kan inte överskrida 25 tecken.

• Värde — Ange den IP-adress du vill att underdomänen ska peka mot.
    • TTL — Välj hur länge servern ska cacha information.
  4. Klicka på Lägg till post.

Listvy

I listvyn ser ditt konto ut ungefär så här:

1. Klicka på det domännamn du vill använda.
  2. Klicka på fliken DNS-zonfil.
  3. Klicka på Lägg till post.
  4. Gå till listan Posttyp och markera A (värd).
  5. Fyll i följande fält:
    • Värd: — Ange underdomänen du vill använda.

Underdomänen kan inkludera en punkt (.) men inte som första eller sista tecken. Två punkter i rad (...) tillåts inte. En underdomän kan inte överskrida 25 tecken.

• Pekar mot: — Ange den IP-adress du vill att underdomänen ska peka mot.
    • TTL: — Välj hur länge servern ska cacha information.
  6. Klicka på Slutför.
  7. Klicka på Spara ändringar. Den nya underdomänen visas i delen A (värd).

DNS kan ta upp till 48 timmar att propagera.

Nästa steg

• Redigera en underdomän:
  • Ta bort en underdomän: