Jag får inte e-post

Om du väntar på ett viktigt e-postmeddelande som inte har kommit in, om du märker att det inte finns några meddelanden i din inkorg eller om din kollega får ett felmeddelande efter att du försökt skicka ett meddelande till dig, tar vi hand om dig. Om ditt Microsoft 365-konto inte tar emot e-post, låt oss felsöka genom att gå igenom några vanliga problem.

Obligatoriskt: Innan du fortsätter rekommenderar vi att du:
  • Kontrollera din internetanslutning . Om din internet är långsam eller instabil kan det påverka din förmåga att ta emot e-post.
  • Starta om enheten du använder för att kontrollera din e-post . Om du behöver kontakta vår GoDaddy-guider , se till att du startar om enheten först. Om du vill vara säker på att du håller kontakten kan du, om det är möjligt, kontakta vår annan enhet Guider än den du felsöker.

Kontrollera att din e-post fortfarande är aktiv

Om det uppstod ett problem med din fakturering eller om ditt e-postkonto togs bort får du inte e-post.

1. Gå till din e-post & Office-instrumentpanel .
  2. Under Användare kontrollerar du om ditt e-postkonto är listat. Du kan behöva rulla ner för att se Användare . Om ditt konto inte finns med kan du återställa användaren eller köpa en ny plan .

Kontrollera din DNS

När någon skickar ett meddelande till dig identifieras din e-postserver med ditt domännamn, vilket måste översättas till en IP-adress via DNS för att meddelandet ska kunna levereras. Din MX- eller Mail Exchanger-post avgör hur din domän hanterar e-postleverans. Om det finns ett problem med MX-posterna på din DNS får du inte e-post.

1. Gå till din e-post & Office-instrumentpanel .
  2. (Valfritt) Högst upp på kontrollpanelen, om du ser en banner som säger att ditt e-postmeddelande inte kan ta emot e-postmeddelanden än, väljer du Hjälp mig att åtgärda detta . Hoppa över steg 3–5.
  3. Under Användare väljer du Hantera bredvid ditt konto.
  4. Under Konfigurera väljer du Kontrollera DNS på nytt .
  5. Välj Kontrollera DNS på nytt . Om det uppstår problem med din DNS, uppdatera dina MX-poster .

Om din domän är hos ett annat företag kontaktar du dem för hjälp med att uppdatera dina MX-poster med dem eller överför din domän till GoDaddy .

Kontrollera om det finns ett problem med din e-postklient

Kontrollera om du får e-post men det visas inte i din klient
  1. Logga in på Outlook på webben. Använd e-postadressen och lösenordet för din Microsoft 365 (ditt GoDaddy-användarnamn och -lösenord kommer inte att fungera här).
  2. Kontrollera om det finns nya meddelanden i din inkorg.
  3. (Valfritt) Skicka ett e-postmeddelande till ett annat konto för att se om det levereras i Outlook på webben.
  4. Om du ser nya meddelanden i Outlook på webben men inte på din klient kan du försöka konfigurera e-post på klienten igen.
    Obligatoriskt: Om du för närvarande använder POP-inställningar finns data som dina meddelanden, mappar, kalendrar och kontakter endast på din e-postklient och den enhet du använder för att kontrollera din e-post. Innan du byter till Exchange-inställningar, säkerhetskopiera dina data så att du antingen kan importera den till ditt konto eller hänvisa till den senare. För instruktioner, se din klientleverantör.
Kontrollera om din e-postklient använder POP- eller IMAP-inställningar

Du kan påverkas av Microsofts återkallande av POP- och IMAP-inställningar för Microsoft 365-e-postkonton. Om du använder POP- eller IMAP-inställningar finns ditt kontos data endast på din e-postklient och den enhet du använder för att kontrollera din e-post. Uppdatera din e-postklient till Exchange-inställningar .

Kontrollera om du använder en e-postklient som stöds med modern autentisering

Microsoft stöder inte längre äldre versioner av e-postklienter och inaktiverar grundläggande autentisering. Se till att du använder en e-postklient som stöds och som använder modern autentisering. Kontrollera Microsofts lista över ändringar som kan påverka din klient.

Fråga avsändaren om det har uppstått ett fel

Om avsändaren angav din e-postadress fel kan det förhindra att meddelandet levereras. Om de har fått ett avvisande eller felmeddelande efter att ha skickat meddelandet kan du försöka lösa det . Du kan även försöka skicka ett meddelande till dig själv från ett annat e-postkonto för att se om du får ett felmeddelande.

Kontrollera om e-post skickas till skräppost- eller skräppostmappar

Se till att din e-post inte fångas av ett filter som skickar den till din skräppost eller skräppostmapp.

1. Logga in på Outlook på webben. Använd e-postadressen och lösenordet för din Microsoft 365 (ditt GoDaddy-användarnamn och -lösenord kommer inte att fungera här).
  2. Välj i det övre högra hörnetKugghjulsknapp för inställningar Inställningar och sedan Visa alla Outlook-inställningar .
  3. Välj E- post och sedan Skräppost .
  4. Under Blockerade avsändare och domäner väljer du bredvid e-postmeddelanden som du vill få e-post frånPapperskorgsknapp Ta bort .
  5. Avmarkera eventuella kryssrutor för filter som du inte längre vill ha under Filter.

Kontrollera reglerna för din brevlåda

Se till att du inte har några regler som hindrar dig från att få e-post.

1. Logga in på Outlook på webben. Använd e-postadressen och lösenordet för din Microsoft 365 (ditt GoDaddy-användarnamn och -lösenord kommer inte att fungera här).
  2. Välj i det övre högra hörnetKugghjulsknapp för inställningar Inställningar och sedan Visa alla Outlook-inställningar .
  3. Välj E- post och sedan Regler .
  4. Ta bort eventuella regler som du inte längre vill ha.

Kontrollera din lagringskapacitet

Se till att ditt lagringsutrymme inte är för fullt och förhindrar att du får nytt e-postmeddelande.

1. Logga in på Outlook på webben. Använd e-postadressen och lösenordet för din Microsoft 365 (ditt GoDaddy-användarnamn och -lösenord kommer inte att fungera här).
  2. Välj i det övre högra hörnetKugghjulsknapp för inställningar Inställningar och sedan Visa alla Outlook-inställningar .
  3. Välj Allmänt och sedan Lagring . Om lagringsutrymmet är fullt väljer du en mapp och sedanPapperskorgsknapp Ta bort för att tömma innehållet och frigöra utrymme. Du kan också uppgradera till en plan med mer lagringsutrymme .

Relaterat steg

• Om dessa lösningar inte löste problemet kontaktar du våra GoDaddy-guider för hjälp.