Hur fungerar migrering av Office 365?

GoDaddy erbjuder e-postmigreringstjänster till Office 365. Vi tar hand om allt det hårda arbetet med att flytta dina e-postdata, och vid varje steg kommer vi att meddela dig och dina e-postanvändare med påminnelser, plus alla instruktioner som krävs för att slutföra övergången.

Om du har konfigurerat din Outlook-klient med POP-e-postinställningar är du och dina användare det nödvändig för att ladda ner och installera Outlook Migration Assistant för att migrera lokal data. Assistenten kopierar dina klientkonfigurationer och förbereder varje skrivbord med de befintliga inställningarna. Se till att dina datorer / användare alla uppfyller krav .

Startar migrationen

För att påbörja migreringen till Office 365 måste du kontakta ett GoDaddy Guide så att de kan gå igenom anpassningen av din migrering, inklusive:

1. Vilka brevlådor som migrerar till Office 365
  2. Konfigurera tillägg som avancerad e-postsäkerhet, e-postarkivering eller e-postbackup
  3. Lägga till e-postalias, distributionsgrupper och / eller vidarebefordra adresser
  4. Välja ett datum för att börja använda Office 365

Steg 1: Domänverifiering

Office 365-installationen kräver bevis på att du äger din domän genom att ange en TXT-post på domänens DNS. Vi skickar instruktionerna för att uppdatera din DNS via e-post. Det är viktigt att göra detta så tidigt som möjligt, annars kan din migrering försenas. Denna ändring avbryter inte din nuvarande e-posttjänst.

Notera: Om du redan har skapat dina Office 365-konton innan du kontaktar en guide , eller om din domän och DNS finns i samma GoDaddy-konto som migreringen, utför vi detta steg åt dig. TXT för en GoDaddy-hanterad DNS behövs vanligtvis inte.

Steg 2: Samla in lösenord

1. För att vi ska kunna migrera e-post från din nuvarande e-posttjänst till Office 365 måste vi komma åt dina konton för att starta datasynkroniseringen. För att åstadkomma detta kommer vår migrationspartner, SkyKick (upgrades@skykick.com) att skicka varje slutanvändare ett e-postmeddelande med en unik säker länk som ber dig eller dina användare att ange deras e-postadress och lösenord. Det här är den aktuella e-postadressen och lösenordet du använder nu.
  2. Notera: Om du migrerar från e-post från GoDaddy Workspace behöver du inte ange dina aktuella e-postlösenord. Vi har redan allt vi behöver för att hantera den här delen, och du behöver inte ge några extra detaljer eller lösenord för att fortsätta.

3. När du har angett din aktuella information kommer sidan att be dig ställa in ett lösenord för ditt nya Office 365-konto. Det här är lösenordet som du använder för att komma åt ditt nya konto.
  4. När du har skapat ditt nya lösenord börjar vi migrera e-postmeddelanden i bakgrunden medan du fortsätter att använda din nuvarande e-posttjänst.

Steg 3: Ladda ner Outlook Migration Assistant

Nödvändig: Se till att du och dina slutanvändare är kvalificerade att använda detta program genom att gå igenom krav . Om du inte är kvalificerad kanske du inte får all din information.

För att göra migreringsprocessen smidigare och låta oss flytta ännu mer av dina data och inställningar, rekommenderar vi att du och dina e-postanvändare laddar ner och installerar Outlook Migration Assistant före ditt schemalagda uppgraderingsdatum. Assistenten är endast tillgänglig för Windows-PC-användare.

Om kvalificerade användare laddar ner och installerar programmet före migreringsdatum gör Outlook Migration Assistant följande för dem:

1. Skapar automatiskt en ny profil i Outlook som använder den nya Office 365-e-postadressen
  2. Migrera lokalt .PST-innehåll från det gamla e-postmeddelandet till den nya profilen. Detta betyder saker som:
    • POP-e-postdata
    • Kontakter/Kalendrar/Uppgifter
    • Signaturer
    • Automatisk komplettering av cacheminne

Kontoinnehavaren kommer att få dagliga rapporter om nedladdningar av Outlook Migration Assistant av dina e-postanvändare. Vi rekommenderar starkt att alla (som kan) laddar ner och installerar assistenten så tidigt i processen som möjligt.

Den som inte kan använda Outlook Migration Assistant måste flytta lokalt innehåll manuellt och ställa in sin klient manuellt. Vi skickar instruktioner till dessa användare på migreringsdatumet. Mac-användare och de som inte redan har konfigurerat Outlook kan inte använda Outlook Migration Assistant .

Steg 4: Migrationsdag - DNS Cutover

På det datum och den tid du väljer är du redo att börja använda Office 365. Du måste ändra dina DNS-inställningar så att de pekar på Office 365 innan du använder din nya e-post.

Dessa inställningar skickas per e-post till dig 8 timmar före migreringen, så om du behöver vidta åtgärder för att förbereda dig med din DNS-leverantör, var redo att ge dem dessa DNS-instruktioner. Om din domän och DNS är med GoDaddy gör vi dessa ändringar åt dig .

Om du laddade ner Outlook Migration Assistant måste DNS uppdateras för att assistenten ska slutföra konfigurationen av din Outlook-klient.

Steg 5: Finish Touch

När du börjar använda din e-post kommer nästan all information att finnas där, men det är möjligt att du kommer att sakna några av dina nyare e-postmeddelanden. När du börjar använda Office 365 vill du tillåta upp till 48 timmar medan vi synkroniserar slutliga e-postmeddelanden från din tidigare e-postserver till ditt nya Office 365-konto.

Vi fortsätter att övervaka dina gamla e-postkonton i upp till 72 timmar om det skulle bli felmeddelanden under övergången.

Njut av din uppgradering till Office 365!