Hur många e-postkonton för användare behöver jag köpa?

När du köper ett Microsoft 365-konto behöver du bestämma hur många användare du vill köpa. Du behöver en separat användare för varje enskild person som ska ha sin egen personliga brevlåda. När det gäller andra adresser, till exempel försäljning@dindomän.se eller support@dindomän.se, finns det flera alternativ för att skapa kostnadsfria adresser. De ger dig flexibilitet utan att du behöver lägga till ytterligare användare.

Alias

Alias är ett bra sätt att få en liten operation att se lite större ut. Ett alias är en helt annan e-postadress som skickar all post till originalbrevlådan. Om molly@mollyskaffeklubb.com sätter upp ett alias, jobb@mollyskaffeklubb, går all post som skickas till antingen molly@ eller jobb@ till brevlådan molly@. Molly har 2 e-postadresser, men har endast köpt 1 användare. Skapa ett e-postalias.

Delade postlådor

Delade brevlådor är ett bra sätt att tillhandahålla en generisk e-postadress som många människor kan komma åt. Låt oss säga att Molly skapar frågor@mollyskaffeklubb.com som en delad brevlåda. Hon delar den med sig själv (molly@mollyskaffeklubb.com) och hennes partner (joe@mollyskaffeklubb.com). De kan båda läsa och svara på e-post som skickas till frågor@ men Molly behöver bara köpa 2 användare, en åt sig själv och en åt Joe. Skapa en delad brevlåda.

Distributionsgrupper

Distributionsgrupper är ett annat sätt att utöka antalet adresser. En distributionsgrupp används vanligtvis för att kommunicera med en grupp människor internt, men du kan också ha med utomstående kontakter i distributionsgruppen. Molly kan skapa en distributionsgrupp för alla sina servrar, för sina leverantörer och VIP-kunderna, utan kostnad. Hon behöver inte köpa användare för någon av dessa distributionsgruppadresser. Skapa en distributionsgrupp.

Delade kontakter

Delade kontakter är människor utanför din domän som du vill inkludera i en distributionsgrupp. Dessa konton är också gratis; du behöver inte köpa en extraanvändare för att skapa en delad kontakt.

Relaterat steg

Mer information

• Vidarebefordra min Microsoft 365-e-postadress till ett annat e-postkonto
  • Vidarebefordra e-post från en annan inkorg till Microsoft 365