Fungerar Memcached?

Om du inte är säker på om Memcached har installerats korrekt kan du köra några enkla tester för att se till att allt fungerar som det ska.

OBS! Testerna i den här guiden kräver att du använder SSH. För att komma igång måste du aktivera administratörsåtkomst på din Gen 3 eller Gen 4- server (om du inte redan har gjort det), ansluta med SSH och växla till rotanvändaren .

Är Memcached installerat?

Kontrollera om Memcached-tjänsten är installerad, kör och lyssnar på port 11211.

telnet localhost 11211

Detta bör rapportera att det kunde ansluta till tjänsten.

[root @ server [~]: telnet localhost 11211 Försöker 127.0.0.1 ... Ansluten till localhost. Flyktecken är '^]'.

Om den inte har installerats korrekt kan du inte ansluta till tjänsten.

[root @ transfer [~]: telnet localhost 11211 Försöker 127.0.0.1 ... telnet: anslut till adress 127.0.0.1: Anslutningen nekades

Är det aktiverat på min webbplats?

Använd en info.php -fil på din webbplats för att kontrollera om det finns nödvändiga PHP-bibliotek.

Du kan även verifiera installationen från SSH.

OBS! Se till att använda samma version av PHP som den webbplats du vill använda Memcached på.

I en server med WHM / cPanel , PHP version 7.3, ska detta kommando returnera den här utdata (endast de första raderna visas):
[root @ server [~]: ea-php73 -i | grep "memcached" /opt/cpanel/ea-php73/root/etc/php.d/memcached.ini, memcached memcached support = > aktiverat

I en server med Plesk , PHP version 7.3, ska detta kommando returnera den här utdata (endast de första raderna visas):

[root @ 6266-7xsm ~] # /opt/plesk/php/7.3/bin/php -i | grep "memcached" /opt/plesk/php/7.3/etc/php.d/memcached.ini, memcached memcached support = > aktiverat

Om PHP-biblioteket inte är installerat returneras ingen utdata när kommandot körs.

Fungerar Memcached-tjänsten och PHP-biblioteken?

Verifiera att memcachade tjänsten och memcachade PHP-bibliotek fungerar tillsammans och cachning fungerar som förväntat.

Från kommandoraden, telnet till tjänsten Memcached.

[root @ server ~] # telnet localhost 11211

Den här utmatningen returneras och du kommer att anslutas till tjänsten Memcached.

Försöker :: 1 ... telnet: anslut till adress :: 1: Anslutningen nekades Försöker 127.0.0.1 ... Ansluten till localhost. Flyktecken är '^]'.

Ange kommandot statistik. En hel sida med utdata visas, men i mitten letar du efter raderna STAT bytes_read och STAT bytes_written .

stats STAT pid 6374 STAT drifttid 37567 ... ... STAT bytes_read 3733268975 STAT bytes_written 6526192728 STAT limit_maxbytes 1073741824 ... ... END

I det här fallet, med en stor mängd data som läses och skrivs, fungerar Memcached som förväntat. Om du anger kommandostatistiken igen bör ändringarna visas för dessa värden.

Om du ser extremt små mängder data lästa och skriva, eller värdena 0, fungerar inte Memcached korrekt.

stats STAT pid 30601 STAT drifttid 603941 ... ... STAT bytes_read 7 STAT bytes_written 0 STAT limit_maxbytes 1073741824 ... ... END

Du bör kunna använda Avsluta för att återgå till en standard-SSH-uppmaning.

avsluta Anslutningen har stängts av utländsk värd. [root @ server ~] #

Relaterade steg

Mer information

• Våra serverexperter kan utföra dessa steg mot en avgift. För mer information om våra experttjänster, gå till vår meny med experttjänster .