Gen 4 VPS och dedikerade servrar Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Installera Memcached PHP-bibliotek på Plesk Linux

Memcached är ett gratis och kraftfullt objektcaching-system som du kan installera för att förbättra webbplatsens prestanda. Memcached fungerar bara om du installerar demonen, installerar PHP-biblioteken och konfigurerar ditt PHP-program på rätt sätt.

PHP-biblioteken för Memcached installeras över kommandoraden. Du måste vara inloggad som rotanvändare för att kunna köra dessa kommandon.

1. Aktivera administratörsåtkomst på din Gen 3 eller Gen 4- server om du inte redan har gjort det.
  2. Anslut till min server med SSH (Secure Shell).
  3. Växla till rotanvändaren .
  4. Installera nödvändiga beroenden med hjälp av YUM.
    yum -y installera gcc glibc-devel libmemcached-devel zlib-devel plesk-php * -devel
  5. Installera PHP PECL-biblioteket för önskad version av PHP. Du måste göra detta för varje PHP-version du använder .
    /opt/plesk/php/7.3/bin/pecl installera memcached

Du uppmanas att göra flera gånger när programvaran installeras. Om du inte har ett specifikt behov trycker du på "Enter" för att acceptera standardvärdet i båda fallen.

OBS! I vissa situationer kan ett felmeddelande visas så här:

shtool at '/ tmp / memcached / build / shtool' finns inte eller är inte körbart. Se till att filen finns och är körbar och kör sedan om det här skriptet. FEL: phpize misslyckades

Om detta händer, konfigurera PHP för att använda en annan tillfällig katalog och kör kommandot på nytt.

mkdir / root / tmp && /opt/plesk/php/7.3/bin/pear config-set temp_dir / root / tmp /opt/plesk/php/7.3/bin/pecl installera memcached

6. Registrera modulen i PHP.

echo "extension = memcached.so" > /opt/plesk/php/7.3/etc/php.d/memcached.ini
  7. Slutligen, starta om Apache och PHP-FPM.

systemctl starta om httpd systemctl starta om plesk-php73-fpm

Relaterade steg

Mer information

• Våra serverexperter kan utföra dessa steg mot en avgift. För mer information om våra experttjänster, gå till vår meny med experttjänster .