Åtgärda blandade innehållsfel i WordPress

Om du nyligen har installerat ett SSL-certifikat kan du se en ny varning i webbläsaren när du besöker din webbplats, eller så kanske du märker att vissa bilder inte visas som de ska. Eftersom din WordPress-webbplats nu läses in på HTTPS kan detta orsakas av fel med blandat innehåll, som inträffar när en SSL-skyddad webbplats (HTTPS) innehåller element som tillhandahålls genom en osäker anslutning (HTTP), till exempel inbäddade bilder, videor, skript eller iFrames. Om du felsöker din webbplats med utvecklarverktyg för fel med blandat innehåll kan du se röda varningar om felet med blandat innehåll.

fel med blandat innehåll

Så här löser du problem med SSL-insticksprogrammet Really Simple.

Obs! Du kan också lösa problemet genom att redigera .htaccess-filen i Linux eller web.config-filen i Windows-värdtjänster.

1. Installera insticksprogrammet.
  2. Aktivera insticksprogrammet.
  3. Ett popup-fönster visas och frågar dig om du vill aktivera SSL-certifikatet.
    Varning: Du kan inte installera ett SSL-certifikat med detta insticksprogram.
  4. I fältet för Värdtjänstleverantör lämnar du standardalternativet ”Valfritt – Välj din värdtjänstleverantör” aktiverat och väljer sedan Aktivera SSL!
  5. Kryssa i rutan för Lösning av blandat innehåll om den inte är markerad som standard. Kryssa i eller rensa de andra kryssrutorna för alternativ som är relevanta för din webbplats
  6. Välj Aktivera och sedan Spara och fortsätt.
  7. Nästa avsnitt erbjuder ytterligare insticksprogram med sekretessfokus som du kan välja att installera, eller välj Hoppa över för att fortsätta.
  8. Välj Slutför och granska sedan webbplatsen för att kontrollera att bilderna visas som de ska.

Saknas det fortfarande bilder?

1. Välj fliken Inställningar längst upp på sidan.
  2. Välj SSL till vänster och gör sedan följande i avsnittet Blandat innehåll:
    • Aktivera Lösning av blandat innehåll –init hook om standardlösningen för blandat innehåll inte löser problemet med blandat innehåll på din front-end.
    • Aktivera Lösning av blandat innehåll – back-end om du upplever blandat innehåll i administratörsmiljön på din WordPress-webbplats.
  3. Välj Spara längst ned på sidan.

Fel med blandat innehåll kan lösas nu och bilderna bör läsas in korrekt.