Åtgärda avvisat e-postmeddelande med ett avvisningsfel

Det finns många anledningar till att skickade e-postmeddelanden kan komma tillbaka avvisade med ett avvisningsfel . När detta händer letar du efter felet för att förstå vad som hände och hur du löser problemet.

OBS! Dessa exempel använder domänen coolexample.com och dess e-postadress holly @ - ersätt dessa med din egen information.

Här är de vanligaste felmeddelandena. Välj en avvisningstyp för att se dess fel och lösningar:

Vanliga avvisningar via e-post

Avvisningsfel Orsak till fel Lösning
421 Server tillfälligt otillgänglig. Försök igen senare. IB101 E-postkön upplever en högre e-postvolym än normalt. Försök igen senare.

Mottagaren studsar

Avvisningsfel Orsak till fel Lösning
Gräns för lagringsutrymme Mottagarens konto har nått sin lagringsgräns och kan inte ta emot e-post just nu. Mottagaren måste rensa sin inkorg eller mottagarmapp för att få plats för fler e-postmeddelanden.
Kontot finns inte E-postadressen du skickade till finns inte. Verifiera att mottagarens e-postadress är korrekt angiven.
Kontot har inaktiverats Mottagarkontot finns men dess förmåga att ta emot e-post har inaktiverats. Vanligtvis är de här kontona permanent inaktiverade, men du kan försöka skicka e-postmeddelandet igen senare.
Tidsgräns för leverans Detta kan hända av flera skäl. Försök igen senare.
Det här meddelandet kretsar: det har redan min Levererad till-rad. (# 5.4.6) Mottagarkontot vidarebefordrar meddelandet i en slinga (loop). Det är ett vanligt fel som orsakas av att mottagaren har två adresser som vidarebefordrar till varandra. De behöver korrigera sina inställningar för vidarebefordran.

Ogiltig mottagare studsar

Avvisningsfel Orsak till fel Lösning
550 Mottagaren hittades inte. Mottagaren är inte en giltig e-postadress. Ta bort den ogiltiga mottagaren från ditt e-postmeddelande.
451 Tyvärr kunde jag inte upprätta en SMTP-anslutning. Jag tänker inte försöka igen. det här meddelandet har varit i kön för länge.

Mottagarens e-postadress har stavats fel.

Eller så har mottagarens e-postleverantör blockerats från att skicka från den här adressen.

Kontrollera om e-postadressen innehåller några fel.

Om du skickar till en grupp måste du kontakta varje adress individuellt för att avgöra vem som utlöser felet.

Överst på sidan

Avsändaren studsar

Avvisningsfel Orsak till fel Lösning
535 Autentisering ej tillåten på IBSMTP-servrar. IB401 Autentisering är inte tillåten för inkommande e-post. Detta inträffar när du har felaktiga inställningar för utgående SMTP-server i din e-postklient (som Outlook eller Gmail). Konfigurera din e-postklient med hjälp av följande SMTP-serverinställning, smtpout.secureserver.net .
550 holly@coolexample.com Tom Från: adresser är inte tillåtna. Ge ett giltigt Från. IB501 E-postmeddelandet "från" är tomt. Lägg till en giltig "från"-adress och försök skicka mailet igen.
550 holly@coolexample.com IP-adresser är inte tillåtna som Från: -adress. Ge ett giltigt Från. IB502 E-postmeddelanden kan inte skickas "från" en IP-adress. Lägg till en giltig "från"-adress och försök skicka mailet igen.
550 coolexample.com Från: Domänen är ogiltig. Ge ett giltigt Från: IB506 Domänen har inte giltiga MX-poster, ingen IP-adress eller så uppstod det problem under DNS-sökningen när e-postmeddelandet skickades. Verifiera att du skickar från en giltig domän. Kontrollera sedan att domänen har giltiga DNS-poster genom att kontrollera din zonfil. Om DNS inte är giltig måste den åtgärdas innan du skickar om e-postmeddelandet.
550 holly@coolexample.com Ogiltig SPF-post. Inspektera dina SPF-inställningar och försök igen. IB508 Den avsändande e-postadressens domän har en SPF-post som inte gör det möjligt för den avsändande e-postservern att skicka e-post från domänen. Ändra SPF-posten så att den inkluderar servern du försöker skicka från eller ta bort SPF-posten från domänen.
421 Tillfälligt avvisad. Omvänd DNS för denna IP misslyckades. IB108 IP-adressen som försöker skicka e-post har ingen omvänd DNS-konfiguration eller DNS-sökningen misslyckades. Verifiera att den avsändande IP-adressen har omvänd DNS-konfiguration innan du skickar om e-postmeddelandet. GoDaddy hanterar omvänd DNS när vi använder våra e-posttjänster. Vi har inte stöd för anpassad omvänd DNS.

Innehållet studsar

Avvisningsfel Orsak till fel Lösning
552 Detta meddelande har avvisats på grund av innehåll som betraktas som skräppost av internetgemenskapen. IB212 E-postmeddelandet innehåller en länk, bilaga eller ett mönster som fångats av våra filter som skräppost.

Inkludera ett alternativ för att välja bort dina meddelanden. Kontrollera sedan dina sändlistor för att se till att du bara skickar till mottagare som har valt att ta emot ditt e-postmeddelande. Om du tycker att detta meddelande felaktigt har flaggats som skräppost kan du skaffa en kopia av det ursprungliga meddelandet som försöker skickas och sedan rapportera avvisningsfelet .

Du bör även se till att alla länkar i e-postmeddelandet går till giltiga destinationer som är fria från skadlig kod och nätfiske.

552 Virusinfekterat meddelande avvisades. IB705 E-postmeddelandet som innehåller en länk, bilaga eller ett mönster som fångats av våra filter som ett möjligt virus.

Inkludera ett alternativ för att välja bort dina meddelanden. Kontrollera sedan dina sändlistor för att se till att du bara skickar till mottagare som har valt att ta emot ditt e-postmeddelande. Om du tycker att detta meddelande felaktigt har flaggats som skräppost kan du skaffa en kopia av det ursprungliga meddelandet som försöker skickas och sedan rapportera avvisningsfelet .

Du bör även se till att alla länkar i e-postmeddelandet går till giltiga destinationer som är fria från skadlig kod och nätfiske.

552 Meddelande avvisat för skräppost eller virusinnehåll E-postmeddelandet innehåller en länk, bilaga eller ett mönster som fångats av våra filter som skräppost.

Det här felet beror på att utgående e-post skickas där mottagarna inte begärde att få e-post från dig. Vi rekommenderar inte att du skickar utgående e-post från våra e-postplattformar. ( Läs mer om de bästa metoderna för e-postmarknadsföring .)

Du bör även se till att alla länkar i e-postmeddelandet går till giltiga destinationer som är fria från skadlig kod och nätfiske.

Frekvensbegränsande avvisningar

Avvisningsfel Orsak till fel Lösning
452 Detta meddelande innehåller för många mottagare. Minska antalet mottagare och försök igen. IB605 Meddelandet har försökt skicka för många mottagare. Minska antalet mottagare och försök igen.
421 Anslutningen nekades, för många sessioner från denna IP. Minska antalet samtidiga sessioner. IB007 Denna IP-adress har för närvarande för många sessioner öppna. Minska antalet öppna sessioner och försök igen.
554 Denna IP-adress har tillfälligt blockerats för att den försöker skicka för många meddelanden som innehåller innehåll som betraktas som skräppost av internetgemenskapen. IB110 Denna IP-adress har försökt skicka för många meddelanden som innehåller innehåll som bedöms vara skräppost och har blockerats i en timme. Om du inte skickar skräppost måste du kontakta din internetleverantör för att se varför din IP-adress skickar så många e-postmeddelanden. Något i ditt system orsakar problemet och du måste felsöka det.
554 Denna IP-adress har blockerats under dagen för att den försöker skicka för många meddelanden som innehåller innehåll som betraktas som skräppost av internetgemenskapen. IB111 Denna IP-adress har försökt skicka för många meddelanden som innehåller innehåll som bedöms vara skräppost och har blockerats resten av dagen. Kontrollera innehållet i ditt meddelande och försök igen senare.
554 Denna IP-adress har tillfälligt blockerats för att försöka skicka för många ogiltiga mottagare. IB112 Denna IP-adress har försökt skicka för många ogiltiga mottagare och har blockerats i en timme. Kontrollera din mottagarlista och försök igen senare.
554 Denna IP-adress har blockerats under dagen för att den försökte maila för många ogiltiga mottagare. IB113 Denna IP-adress har försökt skicka för många ogiltiga mottagare och har blockerats resten av dagen. Kontrollera din mottagarlista och försök igen senare.
550 Denna IP har skickat för många meddelanden den här timmen. IB504 Denna IP-adress har nått det högsta tillåtna antal meddelanden för den timmen. Försök igen senare.
550 Detta meddelande har överskridit det maximala antalet meddelanden per session. Öppna en ny session och försök igen. IB510 Denna IP-adress har nått det högsta tillåtna antal meddelanden för den sessionen. Försök igen senare.
550 Denna IP har skickat för många till för många mottagare den här timmen. IB607 Denna IP-adress har nått det högsta tillåtna antalet mottagare för den timmen. Försök igen senare.

Överst på sidan

Fjärrblockeringslista (RBL) studsar

Avvisningsfel Orsak till fel Lösning
554 RBL avvisa. Denna IP-adress har blockerats från vår interna RBL. Följ länken i avvisningsmeddelandet för att skicka in en begäran om att ta bort IP-adressen.
554 Anslutningen nekades. Denna IP har ett dåligt anseende på Cloudmark Sender Intelligence (CSI). IB103 Den här IP-adressen har ett dåligt anseende på Cloudmark Sender Intelligence (CSI). Följ länken i avvisningen för att kontrollera rykten på den sändande IP-adressen i Cloudmark Sender Intelligence.
554 Anslutningen nekades. Denna IP är listad i Spamhaus Block List (SBL). IB104 Denna IP-adress finns med i Spamhaus-lista över blockerade adresser. Kontrollera om IP-adressen finns med på Spamhaus blocklista .
554 Anslutningen nekades. Denna IP är listad i Exploits Block List (XBL). IB105 Denna IP-adress finns med i Spamhaus Exploits blocklista. Kontrollera om IP-adressen står med på Spamhaus Exploits blocklista .
554 Anslutningen nekades. Denna IP-adress finns med i listan över policyblock (PBL). IB106 Den här IP-adressen finns med i Spamhaus-blockeringslistan. Kontrollera om IP-adressen finns med i Spamhaus Policys blocklista .

Microsoft 365 studsar

Avvisningsfel Orsak till fel Lösning
5.1.1 RESOLVER.ADR. ExRecipNot Found; hittades inte Det finns cachade poster från smeknamnslistan, eller så har du tagit bort din smeknamns cachefil. Prova att rensa cachade poster från din smeknamnslista eller ta bort din smeknamn-cachefil. Läs mer från Microsoft .
550 5.4.1 Mottagarens adress avvisad: Tillgång nekad. AS (201806281) Adressen känns inte igen av mottagarsystemet, t.ex. e-post som anländer till en felaktig server på grund av ett DNS-problem eller att mottagarens adress inte är konfigurerad för att ta emot e-post. Se till att du angav rätt e-postadress. Verifiera att mottagarens domän och MX-poster är korrekt konfigurerade för Microsoft 365. Mer information finns i den här Microsoft-artikeln .
550 5.1.8 Åtkomst nekad, felaktig utgående avsändare. Dålig utgående avsändare - Meddelanden som skickas från Microsoft 365-e-postkontot kan bryta mot Microsofts antispampolicy . Kontrollera om meddelandena avsiktligt har skickats av e-postadressen och skicka sedan en e-postbegäran .
550 5.7.705 Tjänsten är inte tillgänglig. Åtkomst nekad, klient har överskridit tröskelvärdet. Hyresgäst har överskridit tröskelvärdet - Meddelanden har skickats från Microsoft 365-organisationen som kan bryta mot Microsofts policy mot skräppost . Kontrollera om meddelandena avsiktligt har skickats av e-postadressen och kontakta sedan en GoDaddy-guide för hjälp med att avblockera adressen.
Din organisation tillåter inte extern vidarebefordran. Som standard tillåter inte Microsoft vidarebefordran till externa e-postadresser. Redigera din policy för utgående skräppostfilter .
550 5.7.708 Tjänsten är inte tillgänglig. Åtkomst nekad, trafik accepteras inte från denna IP Du skickar från kända IP-adresser med låg anseende. Du kanske också har en ny eller provversion av Microsoft 365. Slutför överklagandet på sender.office.com eller kontakta din internetleverantör för att göra detta.

Överst på sidan