Vad är omvänd DNS?

Omvänd DNS (rDNS) är namnupplösning som letar upp en IP-adress för att erhålla ett domännamn och utför den motsatta funktionen av DNS-servern, vilket gör domännamn till IP-adresser.

Omvänd DNS kan användas som ett skräppostfilter. Vanligtvis använder spammare ogiltiga IP-adresser, det vill säga sådana som inte matchar domännamn. Ett omvänd DNS-program letar upp IP-adressen för ett inkommande meddelande och om inget giltigt domännamn hittas blockerar servern meddelandet. Även om omvänd DNS är ganska effektiv för att filtrera skräppost, blockeras det även ofta giltiga e-postmeddelanden.

Vi konfigurerar automatiskt omvänd DNS för alla våra e-posttjänster. På grund av IP-ägarbegränsningar tillåter vi inte anpassade omvända DNS-inställningar för våra tjänster eller produkter för närvarande. Det finns dock alternativ för att hantera omvänd DNS i vår dedikerade servererbjudanden.

OBS! Använd inte en PTR-post för att konfigurera omvänd DNS i vårt system.