Ändra ett WordPress-lösenord med SSH

Du kan göra ändringar i din databas via SSH, som du kan använda för att uppdatera ditt WordPress-lösenord.

Varning: Informationen i den här artikeln är ett avancerat material som vi gör tillgängliga som en tjänst. Observera att du är ansvarig för att följa anvisningarna nedan. Kundtjänst kan inte hjälpa till med dessa ämnen.
  1. Du bör alltid säkerhetskopiera din webbplats innan du utför några ändringar.
  2. Anslut till din server eller delade värdtjänstkonto med SSH
  3. Anslut till MySQL med följande kommando:

mysql -u användarnamn -h värddatabas -P port -p

Ange databasinformationen från din databas enligt följande:

• användarnamn är ditt databas användarnamn
    • värd är ditt databasvärdnamn eller IP-adress
    • databas är databasnamnet
    • port är porten MySQL körs på (som standard är detta 3306)
  4. När du blir ombedd anger du lösenordet för den MySQL-användaren.
  5. Ange följande MySQL-kommando för att växla till din WordPress-databas:

mysql > använd databas

• databas är databasnamnet
  6. Ange följande kommando för att se en lista över tabellerna i databasen. Anteckna tabellen med "_users".

mysql > visa tabeller;

7. Ange följande kommando för att se innehållet i tabellen "användare". Notera numret i kolumnen "ID" för den användare du vill uppdatera.

mysql > VÄLJ * FRÅN tabell;

• tabell är namnet på din användartabell.
  8. Använd följande kommando för att ställa in ditt nya lösenord.

mysql > UPDATE-tabell SET user_pass = MD5 ('password') WHERE ID = id;

• tabell är namnet på användartabellen.
    • lösenord är ditt nya lösenord
    • id är det nummer du hittade i steg 7

Du kan nu logga in med ditt nya lösenord