Vilket SSL-certifikat behöver jag?

Vissa webbplatser eller serverkonfigurationer kräver en viss typ av SSL. Besvara de här frågorna för att ta reda på vilken SSL som passar bäst.

Var är du verksam?

Våra SSL-certifikat utfärdas till privatpersoner och företag över hela världen, men det finns några begränsningar. Mer information finns i Vilka länder har för närvarande stöd för certifikatutfärdande?

Ska webbplatsen användas för privat bruk eller för ett företag?

Hur vill du visa besökare att webbplatsen är säker? Vill du att besökare ska se att SSL-certifikatet utfärdats av en verifierad organisation eller räcker det med HTTPS i adressen?

Alla SSL-säkrade webbplatser har HTTPS i adressen. SSL-certifikat med utökad verifiering (EV) har också en tydlig indikator, ofta ett grönt adressfält, som gör att besökare snabbt kan avgöra att organisationens juridiska och fysiska existens har verifierats enligt sträng branschstandard. Mer information finns i

Vilken typ av server eller webbvärdtjänst vill du använda?

Våra SSL-certifikat fungerar på alla typer av värd- och serverkonfigurationer, men följande servrar måste använda angivet certifikat:

• Butiker med Snabbkundvagn® måste använda Premium SSL eller Standard SSL för enskild domän.
  • Intel vPro-servrar måste använda SSL med hög säkerhet – Deluxe.
  • Exchange Server 2007 och 2010 måste använda ett UCC SSL-certifikat för flera domäner för att säkra flera tjänster (domäner).

Alla domäner är listade i en UCC. Om du vill säkra både helt kvalificerade domäner (exempel: www.coolexample.com) och delvist kvalificerade domäner (exempel: coolexample.com) med UCC behöver du välja en domän för var och en av dem. Var säker på vilka domäner du vill ska ingå när du handlar, eftersom det inte går att uppgradera senare.

Hur många unika domäner vill du säkra med HTTPS?

Har alla webbplatserna helt kvalificerade domännamn, eller behöver du lägga till några underdomäner (se Vad är en underdomän?) medan du håller på?

• Wildcard SSL:er täcker flera underdomäner. Du kan t.ex. säkra *.coolexample.com, vilket täcker shop.coolexample.com, www.coolexample.com och alla andra underdomäner.
  • UCC SSL:er kan täcka flera underdomäner, unika domännamn och webbplatser. Du kan t.ex. säkra www.coolexample.com, mail.coolexample.com och www.awesomeexample.com.

UCC SSL:er representerar alla sekundära domäner med det primära företagsnamnet, så alla webbplatser bör vara relaterade till varann. Ett UCC-webbplatssigill visar bara det primära domännamnet som "Utfärdat till" och alla sekundära webbplatser listas i certifikatdetaljerna.

Läs mer i följande artiklar om olika SSL-alternativ:
Vad är ett SSL-certifikat för flera domäner?