SSL-certifikat Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Hur fungerar SSL-certifikat?

Ett SSL-certifikat säkerställer säker, enkel och bekväm Internet-shopping. När en internetanvändare kommer in i ett säkert område - till exempel genom att ange kreditkortsinformation, e-postadress eller andra personuppgifter - kan shoppingwebbplatsens SSL-certifikat låta webbläsaren och webbservern skapa en säker, krypterad anslutning. SSL-handskakningsprocessen, som skapar den säkra sessionen, sker diskret bakom scenen utan att avbryta konsumentens shoppingupplevelse. En ”hänglås” -ikon i webbläsarens statusfält och ”https: //” -prefixet i webbadressen är de enda synliga indikationerna på en pågående säker session.

Om en användare istället försöker inlämna personliga uppgifter till en osäkrad webbplats (dvs. en webbplats som inte är skyddad med ett giltigt SSL-certifikat) utlöser webbläsarens inbyggda säkerhetsmekanism en varning till användaren med en påminnelse om att webbplatsen inte är säkrad och att känsliga data kan läsas av tredje part. När de ser en sådan varning vänder sig de flesta internetanvändare antagligen någon annanstans.

Produktinformation finns på vår SSL-certifikat-sida.