SSL-certifikat Hjälp

Hur fungerar SSL-certifikat?

Ett SSL-certifikat säkerställer säker, enkel och smidig internetshopping. När en internetanvändare går in i ett säkrat område — genom att mata in kreditkortsuppgifter, e-postadress eller andra personliga data, exempelvis — möjliggörs en säker, krypterad anslutning mellan webbläsaren och webbservern av säljarens SSL-certifikat. SSL-handskakningsprocessen, varmed den säkrade sessionen upprättas, tar plats på ett diskret sätt bakom kulisserna utan att konsumentens shoppingupplevelse störs. En hänglåsikon i webbläsarens statusfält och prefixet "https://" i URL-fältet är de enda synliga indikationerna att en säker session pågår.

Om en användare istället försöker inlämna personliga uppgifter till en osäkrad webbplats (dvs. en webbplats som inte är skyddad med ett giltigt SSL-certifikat) utlöser webbläsarens inbyggda säkerhetsmekanism en varning till användaren med en påminnelse om att webbplatsen inte är säkrad och att känsliga data kan läsas av tredje part. När de ser en sådan varning vänder sig de flesta internetanvändare antagligen någon annanstans.

Produktinformation finns på vår SSL-certifikat-sida.