Vidarebefordra min GoDaddy-domän

Vidarebefordra din domän som är registrerad hos GoDaddy och skicka besökare till en annan sida när de besöker din domän. Vidarebefordran är användbart när du redan har skapat en webbplats någon annanstans, eller om du vill koppla din domän till ett konto på sociala medier.

1. Logga in på din GoDaddy-domänportfölj. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Markera kryssrutorna intill de domäner som ska uppdateras. Du kan också markera kryssrutorna intill Domännamnet och därefter välja Välj alla.
    skärmbild med flera markerade domäner
  3. Välj Vidarebefordra i åtgärdsmenyn.
    • Beroende på hur stor din skärm är kanske du måste välja menyn Mer och rulla nedåt för att visa Vidarebefordra.
  4. Välj http:// eller https://. Det här är endast avsett för målwebbadressen. Domänen som vidarebefordras kommer inte att vara SSL-aktiverad eller vidarebefordras över https. Du kanske kan konfigurera https-aktiverad vidarebefordran via din värdtjänstplattform.
  5. Ange målwebbadressen din domän ska vidarebefordra till. Det är hit vi skickar besökare när de skriver in din domän i webbläsarens adressfält.
    • Det första och sista tecknet måste vara en siffra eller en bokstav
    • Punkter (.) får användas
    • Högst 1 000 tecken
    • Flera punkter i rad (…) får inte användas
    • Understreck (_) får inte användas
  6. Välj typ av vidarebefordran:
    • Permanent (301): Skickar besökarna till en målwebbadress och berättar för sökmotorerna hur de ska visa det nya webbplatsinnehållet som permanent plats för domänen.
    • Tillfällig (302): En tillfällig ändring som omdirigerar både användare och sökmotorer till önskad ny plats under en begränsad tid, tills omdirigeringen tas bort.
    • Vidarebefordran med maskering: Vidarebefordran med maskering skickar besökare till din domän över målwebbadressen, men behåller din domän i webbläsarens adressfält. Då kan du också ange metataggar för sökmotorinformation.
      Obs: Vissa webbplatser saknar stöd för maskering och målwebbplatsen kanske inte visas korrekt.
  7. Om du valde Permanent (301) eller Tillfällig (302) som typ av vidarebefordran väljer du Fortsätt för att spara dina inställningar för vidarebefordran.
  8. Om du valde Vidarebefordra med maskering som typ av vidarebefordran väljer du Nästa, anger information i minst ett av fälten och väljer sedan Spara.
    • Titel: En kort fras (högst 80 tecken) som visas på webbläsarfliken och i sökresultaten.
    • Beskrivning: En kort förklaring (högst 150 tecken) av din webbplats att visa i sökmotorresultaten.
    • Nyckelord: En lista över nyckelord (högst 500 tecken) som beskriver din webbplats innehåll och syfte.
  9. Om din domän har domänskydd måste du verifiera din identitet. Om tvåstegsverifiering (2SV) har aktiverats i minst 24 timmar, anger du koden vi skickade via SMS eller anger koden från din autentiseringsapp. Annars anger du engångslösenordet vi skickade till din registrerares e-postadress.

Vi uppdaterar automatiskt din domän till en uppsättning namnservrar för GoDaddy om de inte är med oss. De flesta DNS-uppdateringarna träder i kraft inom en timme, men det kan ta upp till 48 timmar innan de uppdateras globalt.

Relaterat steg

• Om du vill att www-versionen av ditt domännamn också ska vidarebefordras ska du se till att ditt www CNAME pekar till @.

Mer information

• När du lägger till vidarebefordran uppdateras och låses din @-A-post automatiskt. Om du behöver ändra den måste du först ta bort vidarebefordran.
  • Det går inte att maskera alla webbplatser. Om din maskerade domän visar en tom sida behöver du ställa om till Endast vidarebefordran eller kontakta värden om att tillåta maskering.
  • Konfigurera tvåstegsverifiering för bästa säkerhet på dina domäner och konton.
  • Skydda din domän så att den inte löper ut av misstag eller kan ändras av andra genom att lägga till eller uppgradera Domänskydd.