Vidarebefordra min domän

Vidarebefordra din domän för att skicka besökare till en annan sida när de besöker din domän. Vidarebefordring är användbart när du redan har skapat en webbplats någon annan stans, eller om du vill koppla din domän till ett konto på sociala medier.

Du kan titta på ett kort videoklipp av den här uppgiften längre ner på sidan.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj ditt domännamn från listan för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. Gå till Vidarebefordran och välj Lägg till bredvid Domän eller Underdomän. Om du väljer en underdomän anger du en underdomän (högst 25 tecken) i fältet Underdomän.
  5. Under Vidarebefordra till väljer du http:// eller https:// för destinationens webbadress som din domän kommer att vidarebefordra till.
  6. Ange destinationens webbadress i det tomma fältet. Personer som besöker din domän kommer att skickas hit.
    • Det första och sista tecknet måste vara en siffra eller en bokstav
    • Punkter (.) får användas
    • Högst 1 000 tecken
    • Flera punkter i rad (…) får inte användas
    • Understreck (_) får inte användas
  7. Under Typ av vidarebefordran ska du välja omdirigera 301 eller 302.
  8. Välj inställningar för vidarebefordran för att fastställa hur omdirigeringen ska fungera:
    • Endast vidarebefordran: Omdirigerar till den webbplats som du angav i fältet Vidarebefordra till. Destinationens webbadress visas i webbläsarens adressfält.
    • Vidarebefordran med maskering: Omdirigerar till den webbplats som du angav i fältet Vidarebefordra till. Domännamnet visas i webbläsarens adressfält istället för destinationens webbadress. Ange dina uppgifter för minst en typ av metataggar:
      • Titel: En kort fras (högst 80 tecken) som visas på webbläsarfliken och i sökresultaten.
      • Beskrivning: En kort beskrivning (högst 150 tecken) av din webbplats att visa i sökmotorresultaten.
      • Nyckelord: En lista över nyckelord (högst 500 tecken) som beskriver din webbplats innehåll och syfte.
  9. Välj Spara. Vi uppdaterar automatiskt din domän till en uppsättning namnservrar för GoDaddy om de inte är med oss.

Det kan ta upp till 48 timmar innan dina DNS-ändringar börjar gälla globalt.

Visa mig

Relaterat steg

• Om du vill att www-versionen av ditt domännamn också ska vidarebefordras ska du se till att ditt www CNAME pekar till @.

Mer information

• När en vidarebefordran läggs till kommer en mall att tillämpas på din DNS och låsa din @ A-post. Om du behöver ändra denna A-post måste du först ta bort vidarebefordran.
  • Det går inte att maskera alla webbplatser. Om din maskerade domän visar en tom sida behöver du ställa om till Endast vidarebefordran eller kontakta värden om att tillåta maskering.
  • Se till att din domän är aktiv och inte upphör att gälla genom att aktivera automatisk förnyelse.