Vidarebefordra eller maskera din domän eller underdomän manuellt

Med vidarebefordran av domän och underdomän kan du automatiskt omdirigera besökare till en annan webbplats.

Maskering förhindrar besökare från att se vart din domän eller underdomän vidarebefordras genom att behålla domännamnet i webbläsarens adressfält.

Vi tar en titt på det här exemplet på hur du kan konfigurera vidaresändning.

Vidarebefordra exempel.COM till exempel.NET
Vidareskicka-alternativet Besökaren går till Besökaren på sajten ser Adressfältet visas
Vidaresändning
inaktiverad
exempel
.COM
exempel
.COM
exempel
.COM
Vidarebefordra
utan maskering
exempel
.COM
exempel
.NET
exempel
.NET
Vidareskicka
utan maskering
exempel
.COM
exempel
.NET
exempel
.COM

För att vidarebefordra eller maskera ditt domännamn måste du använda våra namnservrar. Mer information finns i Ändra namnservrar för mina domäner.

Obligatoriskt: För att domänen eller underdomänen ska vidarebefordras måste A-posten peka på 50.63.202.1.

OBS! Om du vill att dina besökare ska kunna gå till din domän eller underdomän både med och utan www-prefixet ska du vidarebefordra domännamnet så att det använder www.

Vidarebefordra eller maskera din domän eller underdomän

Du verkar inte vara inloggad. Om du loggar in ovan (under Textikon) så slipper du utföra ett par steg i processen.

1. Gå till sidan DNS-hantering.
  2. På sidan DNS-hantering går du ner till avsnittet Vidarebefordran.
  3. Bredvid Domän eller Underdomän klickar du på Lägg till och anger ditt domännamn eller underdomännamn:
    • Det angivna värdet kan inkludera en punkt (.) men inte som första eller sista tecken.
    • Flera punkter i rad (...) tillåts inte.
    • Hela värdet kan inte överstiga 25 tecken.
  4. Under Vidarebefordra till väljer du http:// eller https://. Mer information finns i HTTP jämfört med HTTPS.
  5. Ange den URL du vill skicka vidare din domän eller underdomän till.
  6. Välj typ av vidarebefordran:
    • Permanent (301): ‌‌Omdirigerar till platsen du angav i Skicka vidare till-fältet med HTTP-svaret ”301 Moved Permanently” (301 har flyttats permanent). Responskoden HTTP 301 talar om för användare-agenter (inklusive sökmotorer) att platsen har flyttats permanent.
    • Tillfällig (302): Omdirigerar till platsen du angav i Skicka vidare till-fältet med HTTP-svaret ”302 Found” (302 har hittats). Responskoden HTTP 302 talar om för användare-agenter (inklusive sökmotorer) att platsen har flyttats tillfälligt.
  7. Välj dina inställningar.
    • Endast vidarebefordran: Vidarebefordrar domänen eller underdomänen utan att maskera.
    • Vidarebefordran med maskering: Förhindrar den vidarebefordrade domänens eller underdomänens URL från att visas i webbläsarens adressfält och låter dig ange metataggar för sökmotorspindlarna i följande fält:
      • Titel – Visas överst i webbläsarfönstret och i sökresultaten (titeln får vara högst 80 tecken)
      • Beskrivning – En kort beskrivning av din webbplats att visa i sökmotorresultaten (beskrivningen får vara högst 150 tecken)
      • Nyckelord – En lista på kommaseparerade nyckelord som beskriver din webbplats innehåll och syfte (nyckelord får vara högst 500 tecken).

OBS! Om du vill att dina besökare ska kunna gå till din domän eller underdomän både med och utan www-prefixet ska du vidarebefordra domännamnet så att det använder www.

8. För att automatiskt uppdatera dina namnservrar så att dina ändringar för vidarebefordran tillgodoses, markera Update my DNS setting to support this change (Updatera min DNS-inställning för att stödja denna ändring).
  9. Klicka på Spara.

OBS! Vidarebefordrade domäner eller underdomäner kan ta upp till 24-48 timmar att aktivera.

Ta bort maskering

1. På sidan DNS-hantering går du ner till avsnittet Vidarebefordran.
  2. Klicka på Textikon (pennikonen) bredvid Domän eller Underdomän.
  3. Klicka sedan på Textikon (papperskorgsikonen).
  4. Klicka på Ta bort.