SSL-certifikat Hjälp

Bekräfta att du äger domänen (DNS eller HTML) för SSL-certifikatet

OBS! Vi följer inte omdirigeringar när vi verifierar att du äger domänen.

När du begär ett SSL-certifikat kan vi kräva att du bekräftar att du äger den domän som du begär certifikatet för. Du kan visa att du äger domänen på två sätt:

MetodSå här fungerar det
DNS-post (rekommenderas)Skapa en TXT-post som vi anger i domänens DNS-zonfil
‌‌HTML-sida

Ladda upp en HTML-sida med innehåll som vi anger till en annan katalog på webbplatsen för det nätverksnamn du använder.

Du kan inte använda HTML-metoden med Wildcard-certifikat.

Med HTML-metoden kommer certifikatet bara att valideras för rotdomänen, t.ex. coolexample.com. Om du behöver ha ett certifikat som täcker fler CNAMES som www.coolexample.com och blog.coolexample.com behöver du använda metoden DNS-post.

Obs! Om din miljö kräver att ett ”www”-värde inte utfärdas på ditt certifikat ska du använda HTML-validering.

Följ instruktionerna nedan för din verifieringsmetod, DNS-post eller HTML-sida.

DNS-post (rekommenderas)

Du kommer att få ett e-postmeddelande från oss med ett TXT-värde, som du måste skapa i domänens DNS-zonfil. Din webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten. Du kan bara visa den med hjälp av ett särskilt verktyg för att söka efter DNS-poster.

Du kan bara skapa TXT-posten via det företag vars namnservrar din domän använder. Om domännamnet använder våra namnservrar läser du Hantera DNS-poster.

TXT-poster måste läggas till på domänens rotnivå.

Använd följande information för att skapa TXT-posten:

FältVad du ska ange
Namn (värd)Ange @ (Om din DNS inte ligger på GoDaddy, kan du behöva lämna detta tomt)
VärdeSkriv hela TXT-värdet som vi skickade till dig

När du väl har skapat DNS-posten använder du anvisningarna i avsnittet Så här bekräftar du att du äger domännamnet i den här artikeln för att meddela oss att vi kan kontrollera ditt ägarskap.

‌‌HTML-sida‌

Du kommer att få ett e-postmeddelande från oss med en unik identifierare: ”Ditt unika ID för dessa metoder är [uniqueID].”

1. Använd Notepad eller TextEdit eller en liknande app och skapa en fil som heter godaddy.html.
  2. Kopiera ditt unika ID och klistra endast in ditt unika ID i filen. Om ditt unika ID till exempel är 12345 ska din nya .html-fil innehålla:

12345
  3. Skapa en katalog som heter ”/.well-known/pki-validation/” i den översta katalogen på webbplatsen för det nätverksnamn som används. Det här är normalt webbplatsens rotkatalog – t.ex. en katalog som heter coolexample.com. För mer information om att hitta din rotkatalog, Om du använder en Windows-server, måste du döpa mappen till /.well-known./ istället för /.well-known/. Om du inte gör det så kommer servern inte att låta dig skapa mappen.
  4. Den nya .html-filen ska placeras i katalogen för pki-verifieringen. Filens URL blir t.ex. http://coolexample.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html när den placerats på platsen. För mer information om att få FTP-åtkomst och använda den för att ladda upp .html-filen till din rotkatalog,
  5. Kontrollera att du kommer in på godaddy.html på en webbläsare och följer instruktionerna i avsnittet Så här bekräftar du att du äger domännamnet i den här artikeln.

Om SSL-certifikatet gäller för rotdomänen så måste HTML-filen kunna hittas på http://coolexample.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html. http://www.coolexample.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html kommer inte att fungera.

Så här bekräftar du att du äger domännamnet

När du lagt till en DNS-post eller HTML-sidabehöver du meddela oss att vi kan börja kontrollera ditt domänägarskap.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Välj SSL-certifikat och sedan Hantera för certifikatet som du vill verifiera.
  3. Välj Kontrollera min uppdatering.

Det kan ta 5–10 minuter innan bekräftelsen är klar.

Nästa steg

• Om ditt SSL går till förstahandsnamnet på en webbplats med GoDaddy som värdtjänst så kommer vi automatiskt att installera certifikatet åt dig.
  • Ladda ner ditt SSL-certifikat om din server finns någon annanstans.