SSL-certifikat Hjälp

Verifiera min certifikatbegäran

När du har begärt ett SSL-certifikat med standardsäkerhet måste du bekräfta att du har kontroll över alla domännamn som är listade i din begäran.

Klicka på den bild som stämmer med den typ av SSL-certifikat som du har köpt:

(Är det inte vad som visas?)

Om ditt SSL-certifikat finns i samma GoDaddy-konto som domänerna i din begäran behöver du inte bevisa att du har kontroll över domänen. Det fixar vi åt dig! Om ditt SSL-certifikat finns i ett annat konto än domänen/domänerna i din begäran, väljer du en av följande metoder för att bevisa att du har kontroll över domänen/domänerna:

• Vi skickar en verifieringslänk till listan över e-postadresser för domänen/domänerna. E-postadresserna måste vara någon av följande adresser: admin@, administrator@, hostmaster@, postmaster@ eller webmaster@. Om du inte har skapat någon av de här adresserna redan kan du skapa en nu, så skickar vi dig länken inom 24 timmar. När du klickar på länken bekräftar du att du har kontroll över domänen.
  • Om ditt SSL-certifikat inte finns i samma konto som din domän/dina domäner och du inte kan skapa en e-postadress för domänen/domänerna, behöver du verifiera att du har kontroll över domännamnen via DNS eller HTML. För mer information om processen, se Bekräfta att du äger domänen (HTML eller DNS) för SSL-certifikatet .

När du har slutfört något av alternativen för att bevisa din kontroll över domänen så utfärdas ditt certifikat inom 1 arbetsdag. Kom ihåg att den manuella verifieringsprocessen är beroende av att du slutför aktiviteten och certifikatet utfärdas inte förrän du kan bevisa att du har kontroll över domännamnet/domännamnen.

Nästa steg

När vi har verifierat att du har kontroll över domännamnet/domännamnen och har utfärdat ditt SSL-certifikat, beror nästa steg på var du använder certifikatet:

Plats Nästa steg
Primärt domännamn på en GoDaddy-produkt Vi kommer att avsluta SSL-installationen åt dig så länge som SSL:en ligger på värdtjänstproduktens huvudsakliga domän. Du kanske behöver vidarebefordra din trafik från HTTP till HTTPS.
Tilläggsdomäner, VPS, dedikerade servrar och övriga värdtjänstleverantörer

Steg 3: ladda ner certifikatet!

Efter att du begärt ett SSL-certifikat med Deluxe-säkerhet följer du de här stegen:

1. Styrk att du kontrollerar domänerna.
  2. Verifiera din identitet, adress och telefonnummer.

Om du har begärt ett certifikat för utökad verifiering kommer du också att behöva styrka att ditt företag är kvalificerat för utökad verifiering.

Styrk att du kontrollerar domänerna

Om ditt SSL-certifikat finns i samma GoDaddy-konto som domänerna i din begäran behöver du inte bevisa att du har kontroll över domänen. Det fixar vi åt dig! Om ditt SSL-certifikat finns i ett annat konto än domänen/domänerna i din begäran, väljer du en av följande metoder för att bevisa att du har kontroll över domänen/domänerna:

• Vi skickar en verifieringslänk till listan över e-postadresser för domänen/domänerna. E-postadresserna måste vara någon av följande adresser: admin@, administrator@, hostmaster@, postmaster@ eller webmaster@. Om du inte har skapat någon av de här adresserna redan kan du skapa en nu, så skickar vi dig länken inom 24 timmar. När du klickar på länken bekräftar du att du har kontroll över domänen.
  • Om ditt SSL-certifikat inte finns i samma konto som din domän/dina domäner och du inte kan skapa en e-postadress för domänen/domänerna, behöver du verifiera att du har kontroll över domännamnen via DNS eller HTML. För mer information om processen, se Bekräfta att du äger domänen (HTML eller DNS) för SSL-certifikatet .

Styrk din identitet

Det gör du genom att skicka in dokument med följande information:

• Ditt eller organisationens namn
  • Adress
  • Telefonnummer (som vi ringer till innan vi utfärdar ditt certifikat)

Vilka typer av dokument som vi accepterar beror på om certifikatet ska utfärdas till en privatperson eller en organisation. Någon i vårt verifieringsteam kommer att kontakta dig om dokumentationen.

Individer

• Statligt utfärdad ID-handling med foto
  • El-/gas-/vattenräkning eller bank- eller kreditkortsutdrag som visar adress och telefonnummer

Organisationer

• Verksamhetstillstånd
  • F-skattsedel (vi godkänner inte endast numret eller endast FEIN-dokumentationen)
  • Dokumentation gällande bifirma
  • Dokumentation gällande fiktivt namn
  • F-skattsedel
  • Certifikat för skattebefrielse för ideella organisationer
  • Verksamhetsbeskrivning
  • El-/gas-/vattenräkning eller bank- eller kreditkortsutdrag som visar adress och telefonnummer
  • Bestyrkande brev från jurist eller auktoriserad revisor

Hur lång tid tar processen för ett Deluxe-säkerhetscertifikat?

Efter att ha tagit emot din dokumentation behandlar vi din begäran inom 3 arbetsdagar.

Styrk att du är kvalificerad för förlängd registrering

Någon i vårt verifieringsteam kommer att kontakta dig om dokumentationen som krävs för att kunna utfärda certifikatet. Dokumentation kan inbegripa:

• Verksamhetstillstånd
  • Dokumentation gällande bifirma
  • Dokumentation gällande fiktivt namn
  • Verksamhetsbeskrivning
  • Certifikatbegäran undertecknad av certifikatförfrågare och certifikatgodkännare
  • Undertecknat kontaktavtal för alla initiala begäran och ändringar av behörig undertecknare
  • Notariserat uttalande med personligt styrkande (för icke-LLC eller Inc. företag)
  • Notariserat personligt uttalande med styrkande (för icke-LLC eller Inc. företag)
  • Notariserad kopia av ID-handling med foto som används för att styrka din identitet (för icke-LLC eller Inc. företag)
  • Verifierat juridiskt omdöme eller brev från auktoriserad revisor, beroende på resultaten från andra verifieringsmetoder

Hur lång tid tar processen för ett certifikat med utökad validering?

Hela verifieringsprocessen för din företagsregistrering kan ta ett par veckor.