Vad är engångslösenord?

Ett engångslösenord (OTP) är ett extra säkerhetslager som vi använder för att verifiera din identitet när du slutför vissa åtgärder på ett domännamn som har ett uppgraderat skyddsplan med Ownership Protection .

Hur fungerar engångslösenord?

Om din domän har Ownership Protection kan vissa domänåtgärder inte slutföras förrän din identitet har verifierats. Om du aktiverade tvåstegsverifiering (2SV) för mer än 72 timmar sedan skickar vi en verifieringskod via sms eller med ditt föredragna autentiseringsprogram. Om du inte har aktiverat 2SV eller om det har aktiverats under de senaste 72 timmarna skickar vi istället ett engångslösenord till din e-postadress.

När får jag engångslösenord?

Vi skickar en OTP om du försöker slutföra någon av följande åtgärder på en domän med Ownership Protection och inte har aktiverat 2SV på mer än 72 timmar:

OTP-begränsningar

För att se till att din domän förblir skyddad finns det några begränsningar som du måste tänka på.

• Din OTP-kod är endast giltig i 60 minuter efter att den har begärts.
  • Du är begränsad till att begära 5 engångslösenord under en 7-dagarsperiod.
  • Om du anger ett felaktigt lösenord tre gånger kommer du att vara utestängd och inte kunna begära ytterligare OTP på 24 timmar.

Var får jag engångslösenordet?

Vi skickar det till den e-post som är angiven för registreraren för ditt domännamn. Det här är ett extra lager säkerhet för att skydda ditt domännamn från skadliga attacker.

Var kan jag se eller uppdatera min e-post som registrerare?

Du kan se all kontaktinformation, även registrerar-e-post kopplad till domänen, i Domänhanteraren.