Packa upp filer med SSH

När du packar upp stora filer eller om du inte har tillgång till en filhanterare måste du använda en Secure Shell (SSH) -anslutning för att extrahera filer.

Obligatoriskt: Du behöver en SSH-app för att slutföra dessa steg. Vi föreslår PuTTY för Windows eller Terminal för macOS .
  1. Anslut till din värdtjänst med FTP.
  2. Ladda upp filen i formatet .tar.gz eller .zip till en mapp där du vill packa upp filen.
  3. Anslut till ditt värdkonto med SSH .
  4. Använd kommandot ls för att lista filer och mappar, och cd och ../ för att flytta genom kataloger tills du befinner dig i den katalog till vilken du laddade upp filen.
  5. Använd något av följande kommandon beroende på vilken typ av fil du laddade upp:
    • För att extrahera en .tar.gz-fil anger du:
      tar -xvzf filnamn.tar.gz
    • För att extrahera en .zip-fil anger du:
      packa upp filename.zip
    I kommandona ovan ska du ersätta filnamnet med det faktiska namnet på din fil.
  6. Välj Enter på tangentbordet.

Din fil extraheras nu i mappen till vilken du laddade den.