Ställ in inställningarna för Local Pickup Plus

Steg 1 i Konfigurera lokal pickup- serien.

Med Local Pickup Plus kan du konfigurera ett lokalt hämtningsalternativ för dina kunder under kassan. Du kan konfigurera hur det ska fungera för din butik genom att gå till WooCommerce > Inställningar > Frakt > Lokal hämtning Plus .

Obligatoriskt: Local Pickup Plus är ett premium WooCommerce-tillägg som ingår i WordPress e-handelshotell eller som ett fristående köp.

På den sidan hittar du följande segment:

Allmänna inställningar

Här kan du aktivera det lokala hämtningsalternativet för din butik och ställa in geokodningsfunktionen.

• Aktivera: Markera för att aktivera Local Pickup Plus.
  • Titel: Ställ in namnet på fraktmetoden som ska visas för kunderna i kassan.
  • Google Maps Geocoding API-nyckel: Ange den API-nyckel som ska aktiverasStäll in geokodning för Local Pickup Plus geokodning.
  • Aktivera loggning: Om geokodning är aktiverad markerar du för att aktivera loggning för Googles geokodning-API-förfrågningar. För bästa möjliga resultat låter du det här vara inaktiverat såvida du inte behöver felsöka problem med geokodning.

( Tillbaka till början. )

Kassadisplay

Dessa inställningar avgör när och hur kunder kan välja lokal hämtning som hanteringsalternativ.

• Välja platser: Bestäm om kunder kan välja olika hämtningsställen för varje kvalificerad vara i kundvagnen eller om de måste välja en hämtningsplats per beställning. Platsval per objekt är användbart när vissa produkter inte är tillgängliga på varje plats.
  • Hantering av kundvagn: Om Val av platser tillåter en hämtningsplats per beställning, avgöra om kunder kan välja att skicka eller hämta kvalificerade varor individuellt eller om de måste välja en hanteringsmetod för alla kvalificerade varor. Om du väljer en hanteringsmetod för alla objekt kommer objekten att grupperas i det färsta antalet paket.
  • Standardhantering: Om Välja platser tillåter en upphämtningsplats per beställning ska du avgöra om varorna ska vara standard för frakt eller hämtning (om de är kvalificerade).
  • Platsorteringsordning: Bestäm hur hämtningsplatser ska sorteras för kunder:
    • Standard: Visa platser som de visas i listan Upphämtningsplatser
    • Avstånd till kund: Endast tillgängligt när geokodning är aktiverad
    • Alfabetisk efter platsnamn
    • Plats som senast har lagts till

( Tillbaka till början. )

Pickup-möten

Med de här inställningarna kan du presentera en kalender / datum / tid-väljare för kunden i kassan så att de kan välja upphämtningsdatum och tid för beställningen. Med undantag för de Pickup Utnämningar Mode Utnämning varaktighet och Lead beräkningsinställningar tid, kan du åsidosätta dessa inställningar för enskildaSkapa en hämtningsplats hämtningsplatser.

• Läge för upphämtningstid: Bestäm om möten ska visas och om de ska krävas.
  • Varaktighet för möten: Ange varaktigheten för dina hämtningstider. Detta kommer att avgöra när användare kan schemalägga sina möten (t.ex. timintervall).
  • Bokningsgränser: Bestäm hur många kunder som kan välja samma upphämtningstid innan det blir otillgängligt.
  • Standard öppettider: Bestäm när kunder kan hämta order.
  • Vanliga allmänna helgdagar: Ange fasta datum när hämtning inte kommer att vara tillgänglig. Helgdagar som ändrar datum måste återställas varje år.
  • Standard ledtid: Ange hur lång tid det ska gå mellan när kunden checkar ut och när kunden först kan hämta sin beställning.
  • Ledtidsberäkning: Ställ in hur ledtiden ska beräknas:
    • Räkna endast öppettider. Beräknar det första tillgängliga hämtningsdatumet / tiden med tanke på öppettider och helgdagar. ( Se mer om den här inställningen )
    • Räkna kalenderdagar. Ignorerar öppettider och helgdagar.
  • Standard deadline: Ange tidsgränsen för när en kund måste hämta sin beställning. Du kan lämna detta på noll så att ingen tidsfrist verkställs.

( Tillbaka till början. )

Pris och moms

Du kan avgöra om hämtningar ska medföra en avgift eller rabatt och hur skatter ska hanteras för hämningsorder.

• Standardprisjustering: Bestäm om upphämtning ska ta ut en avgift eller ge rabatt. Du kan åsidosätta den här inställningen för enskilda personerSkapa en hämtningsplats hämtningsplatser.
  • Moms för hämtningsplats: Markera för att tillämpa skattesatsen baserat på hämtningsplatsen, inte kundens adress.

( Tillbaka till början. )