Ställ in geokodning för Local Pickup Plus

Steg 4 i Konfigurera Local Pickup Plus- serien.

Du kan ställa in geokodning så att listan med hämtningsplatser sorteras automatiskt i förhållande till kundens aktuella plats (med hjälp av geoIP), vilket gör det enklare för dem att välja den bästa platsen. Detta krävs inte för att använda insticksprogrammet, men kan vara värdefullt för butiker med flera hämtningsställen. Observera också att detta också påverkar ordningen på hämtningsplatserna. Om du vill testa om den här funktionen fungerar som förväntat kan du använda en VPN-tjänst eller be en annan användare att ta en titt.

Obligatoriskt: Local Pickup Plus är ett premium WooCommerce-tillägg som ingår i WordPress e-handelshotell eller som ett fristående köp.

Följ stegen nedan för att konfigurera geokodning:

1. Gå till Google API-biblioteket .
  2. Välj Välj ett projekt > Nytt projekt .
  3. Ange projektnamn , organisation (om tillämpligt) och plats .
  4. Välj Skapa .
  5. Välj ditt nyskapade projekt och sök sedan efter och välj Geocoding API .
  6. Välj Aktivera .
  7. Gå till Referenser och välj Skapa referenser > API-nyckel .
  8. Kopiera din nyskapade API-nyckel och välj Stäng . Välj inte Begränsa nyckel - detta kan få Google att avvisa dina geokodningsförfrågningar från Local Pickup Plus. Din API-nyckel kommer aldrig att exponeras för användare på din webbplats.
    Kopiera den skapade API-nyckeln
  9. Logga in på WordPress.
  10. Gå nu till inställningarna för Local Pickup Plus , ange den kopierade nyckeln i fältet API-nyckel för Google Maps Geocoding och välj Spara ändringar .

När geografisk kodning har aktiverats kommer dina platser att geokodas automatiskt (sorteras utifrån kundens aktuella plats). Om en plats inte kan geokodas automatiskt kan du ange koordinater manuellt när du redigerar platsen.

Mer info