Skapa en webbplatskarta i WordPress

Följ stegen nedan för att se till att din WordPress-webbplats har en XML-webbplatsöversikt , vilket kan hjälpa till att förbättra webbplatsens SEO genom att göra det enklare för sökmotorer som Google att hitta och genomsöka dina viktigaste sidor. Många tredjepartsinsticksprogram kan användas för att skapa en webbplatsöversikt, och vi beskriver när vi installerar Yoast SEO- insticksprogrammet. Om du väljer att använda ett annat insticksprogram väljer du ett som underhålls aktivt.

1. Logga in på WordPress.
  2. Installera och aktivera Yoast SEO-insticksprogrammet.
  3. På menyn till vänster väljer du Yoast SEO och sedan Inställningar .
  4. Se till att Webbplatsfunktioner är markerade under Allmänt .
  5. Rulla ner till API : er och säkerställ att Aktivera-funktionen är aktiverad under XML-webbplatskartor .
    • Om Aktivera-funktionen är avaktiverad aktiverar du reglaget och väljer sedan Spara ändringar .