Skapa en blockeringslista för kommentarer i WordPress

Du kan ställa in en blockeringslista för kommentarer i WordPress, som automatiskt flyttar eventuella kommentarer som innehåller vissa nyckelord, namn, URL: er, e-postadresser eller kommer från IP-adresser du anger. Detta är ett effektivt sätt att förhindra skräppost från kommentarer.

OBS! Kommentarer som flyttas till papperskorgen raderas automatiskt efter 30 dagar.

1. Logga in på WordPress.
  2. På menyn till vänster väljer du Inställningar och sedan Diskussion .
  3. Rulla ner till avsnittet Nycklar för tillåtna kommentarer och ange blockerade objekt i rutan, ett objekt per rad. Du kan ange nyckelord, fraser, IP-adresser, domäner eller URL: er, användarnamn eller e-postadresser.

OBS! När en kommentar innehåller något av dina blockerade ord i innehåll, författarnamn, URL, e-post, IP-adress eller webbläsarens användaragentsträng flyttas den till papperskorgen. Det kommer att matcha ord på insidan, så "katt" matchar "larv", "utbilda" och så vidare.

4. Rulla längst ner på sidan och välj Spara ändringar .

Blockerade kommentarer kommer nu att gå till papperskorgen. Om du vill visa dem väljer du Kommentarer på menyn till vänster och väljer sedan Papperskorgen .