Sätt igång din nya domän

Grattis till ditt nya domänköp! Använd din domän för att skapa en webbplats, e-postadress eller ansluta till en befintlig webbplats.

Anslut min domän till min Website Builder-webbplats

1. Gå till produktsida för GoDaddy.
  2. Bläddra till Website Builder och välj Hantera bredvid webbplatsen för att öppna din webbplats.
  3. Välj Redigera webbplats eller Redigera sajt för att öppna Hemsideprogram.
  4. Välj Inställningar.
  5. Välj Hantera bredvid ditt domännamn.
  6. Om du blir ombedd väljer du Jag äger redan en domän .
  7. Välj Välj en domän eller Ändra min domän .
  8. Välj önskad domän i listan eller ange din domän och ditt tillägg utan www framför. Ange till exempel mycoolsite.com inte www.mycoolsite.com.
  9. Välj Fortsätt .
  10. Kontrollera att domänen är korrekt och att det är det valda alternativet. Välj sedan Spara & Publicera eller Spara . Dina ändringar kommer inte att synas för andra förrän du publicerar.

Tillbaka till början

Ändra domänen på min Hanterade WordPress-webbplats

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Gå till sidan Mina produkter och välj Hantera alla bredvid Managed WordPress.
  3. Välj Inställningar från menyikon-menyn
    för webbplatsen du vill ändra domänen för.
    välj inställningar
  4. Inom områdena, välj Lägg till.
    välj lägg till för att visa menyn
  5. Gå till menyn och välj Ny primär domän .
    välj ny primär domän
  6. Följ guiden för att välja och lägga till din domän.

De flesta DNS-uppdateringar börjar gälla med en timme men kan ta upp till 48 timmar att uppdatera globalt.

Tillbaka till början

Skapa min Microsoft 365-e-postadress

1. Logga in på E-post och Office-kontrollpanelen (använd ditt GoDaddy-användarnamn och -lösenord).
  2. Om du redan har en befintlig Microsoft 365-e-postadress från GoDaddy väljer du Lägg till användare . Om det här är din första Microsoft 365-e-postadress, gå vidare till nästa steg.
    Knappen Lägg till användare med personikonen
  3. Välj den domän du vill använda och välj Fortsätt .
    Välj domän och Fortsätt
  4. Skapa din e-postadress. Undvik att använda siffror eller specialtecken eftersom det är svårare för folk att komma ihåg och skriva dem. (Använd till exempel ditt namn, såsom jane@coolexample.com eller jpointsman@coolexample.com.)
  5. Ange ditt förnamn och efternamn .
    Ange ny e-postadress och namn
  6. För Länka domäner kan du använda den nedrullningsbara menyn och välja Dela inte. (När domäner länkas kan användare dela kontakter och filer, till exempel om domänerna är en del av ett företag.) Det här alternativet visas inte om det här är din första e-postdomän.
  7. Välj Ja för att tilldela administratörsbehörigheter till det här kontot. Om du redan har ett e-postkonto måste du välja om den nya e-postadressen som konfigureras är för dig eller någon annan.
  8. Ange ett unikt lösenord i rutan Skapa ett lösenord. (Det är viktigt att skapa ett lösenord som skiljer sig från ditt GoDaddy-lösenord.) Om du redan har ett e-postkonto väljer du Skapa ett eget lösenord först.
  9. Obs! Om du skapar en e-postadress för en annan användare använder du ett tillfälligt lösenord så att användaren kan ändra det senare.

10. Ange din föregående e-postadress i rutan Skicka kontoinformation till.
  11. Välj Skapa . När din Microsoft 365-e-postadress är klar får du en bekräftelse på din tidigare angivna e-postadress.
    Ange e-postadress och skapa.

Det kan ta upp till 24 timmar innan din e-postadress är helt funktionell.

Tillbaka till början

Vidarebefordra min domän

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj ditt domännamn från listan för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. Gå till Vidarebefordran och välj Lägg till bredvid Domän eller Underdomän. Om du väljer en underdomän anger du en underdomän (högst 25 tecken) i fältet Underdomän.
  5. Under Vidarebefordra till väljer du http:// eller https:// för destinationens webbadress som din domän kommer att vidarebefordra till.

Obs! Det här fältet är endast avsett för målwebbadressen. Den domän som vidarebefordras kommer inte att vara SSL-aktiverad eller vidarebefordras över https, eftersom den funktionen inte stöds för närvarande. Du kanske kan konfigurera https-aktiverad vidarebefordran via din värdtjänstplattform.

6. Ange destinationens webbadress i det tomma fältet. Personer som besöker din domän kommer att skickas hit.
    • Det första och sista tecknet måste vara en siffra eller en bokstav
    • Punkter (.) får användas
    • Högst 1 000 tecken
    • Flera punkter i rad (…) får inte användas
    • Understreck (_) får inte användas
  7. Under Typ av vidarebefordran ska du välja omdirigera 301 eller 302.
  8. Välj inställningar för vidarebefordran för att fastställa hur omdirigeringen ska fungera:
    • Endast vidarebefordran: Omdirigerar till den webbplats som du angav i fältet Vidarebefordra till. Destinationens webbadress visas i webbläsarens adressfält.
    • Vidarebefordran med maskering: Omdirigerar till den webbplats som du angav i fältet Vidarebefordra till. Domännamnet visas i webbläsarens adressfält istället för destinationens webbadress. Ange dina uppgifter för minst en typ av metataggar:
      • Titel: En kort fras (högst 80 tecken) som visas på webbläsarfliken och i sökresultaten.
      • Beskrivning: En kort beskrivning (högst 150 tecken) av din webbplats att visa i sökmotorresultaten.
      • Nyckelord: En lista över nyckelord (högst 500 tecken) som beskriver din webbplats innehåll och syfte.
  9. Välj Spara. Vi uppdaterar automatiskt din domän till en uppsättning namnservrar för GoDaddy om de inte är med oss.

De flesta DNS-uppdateringar börjar gälla med en timme men kan ta upp till 48 timmar att uppdatera globalt.

Tillbaka till början

Uppgradera mitt domänskyddspaket