Vad är en underdomän?

En underdomän är ett tillägg till ditt domännamn som du kan skicka vidare till URL:er eller peka till IP-adresser och kataloger i ditt konto hos värdtjänsten. Du kan till exempel skapa en underdomän för bilder på webbplatsen och ge den namnet "bilder". Sedan kan du komma åt den via länken bilder.exempel.se, inte bara via www.exempel.se/bilder. Det går lätt att skapa en ihågkomlig webbadress för specifika områden på din webbplats med hjälp av underdomäner.

Du kan lägga till upp till 100 underdomäner per domännamn. Du kan även lägga till flera nivåer med underdomäner. Exempelvis kan du lägga till info.blogg.exempel.com om du vill behandla ett ännu mer specifikt område på din webbplats. Varje underdomän kan vara upp till 25 tecken lång.