Reparera brutna länkar efter flytt av WordPress-webbplats

OBS!Den här artikeln gäller inte för Hanterad WordPress-konton. Hanterad WordPress uppdaterar automatiskt alla webbadresser vid behov, så du behöver inte göra det manuellt.

Ibland måste du uppdatera brutna länkar när du ändrar ditt Wordpress®-domännamn eller flyttar din WordPress-webbplats till en ny server. Om du hittar felaktiga bilder och hyperlänkar på webbplatsen när den är tillbaka på nätet kanske du behöver rensa bort föråldrade länksökvägar från webbplatsen.
  1. Logga in på din WordPress-adminpanel.
  2. På menyn Insticksprogram klickar du på Lägg till nytt.
  3. Skriv Search and replace och klicka på Sök insticksprogram.
  4. Hitta insticksprogrammet Search and Replace och klicka på Installera nu.
  5. Klicka på Aktivera när insticksprogrammet har installerats.
  6. Gå till menyn Verktyg, klicka på Sök och ersätt och välj fliken Ersätt domän-URL.
  7. Ange din nya webbadress i fältet Ersätt med. Exempelvis: http://newdomainexample.com (inget avslutande snedstreck).
  8. Om du vill ändra databasens prefix markerar du rutan och anger det nya prefix som du vill använda.
  9. Klicka på Ersätt domän/URL.

OBS! Som hjälp till våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör respektive ägare. Med ensamrätt.