Premium-DNS FAQ

Vad är premium-DNS?

Premium-DNS-konton erbjuder mer support och mer avancerade funktioner för mer kraft, flexibilitet och kontroll i din DNS-hantering:

• Sekundär DNS — Backa upp dina DNS-zoner med en sekundär namnserver så att dina domännamn aldrig blir offline.
  • Fullständig administration av DNSSEC — Öka säkerheten genom att autentisera ursprunget för DNS-data. Mer information finns i
    .
  • Vanity namnservrar — Anpassa dina namnservrar med handplockade värdnamn som mappar till vår namnservers IP-adresser.
  • Mallar — Spara tid genom att använda zonfilsmallar på domännamnen på din premium-DNS-instrumentpanel.
  • Rapporter — Krossa siffror med loggspårning, mondo data retention (förvaring för stora mängder data), och rapportering som är både flexibel och anpassningsbar.
  • Adminkontroll — Delegera administrationsprivilegier enkelt.

För att uppgradera till Premium DNS, se

.

Vad är sekundär DNS?

Sekundär DNS ger överskott för dina primära namnservrar. Om något går fel med din uppsättning primära (och enda) namnservrar så finns risken att dina förfrågningar hamnar i en återvändsgränd och inte har någon annanstans att ta vägen. Du kan backa upp dina DNS-zoner med sekundär DNS (en sekundär namnserver) så att ditt domännamn aldrig blir offline.

Om du sköter dina egna namnservrar och vill ha överskott eller backup så kan du aktivera den här avancerade funktionen i ditt Premium-DNS-konto. För mer information, se

.

Vad är Vanity namnservrar?

Vanity-namnservrar ger din webbplats ett proffsigare utseende för de som tittar på din DNS.

Med Vanity namnservrar kan du använda något av dina egna domännamn för dina namnservrar utan att konfigurera komplicerade värdar eller zonfiler. Om du exempelvis skulle äga coolexample.com, skulle du kunna konfigurera din namnserver till ns1.coolexample.com och ns2.coolexample.com samtidigt som du fortfarande använder våra namnservrar.

Vi erbjuder för närvarande bara den här funktionen för våra Premium DNS-konton.