Om Webbplatsverktyg version 6 uppgradera till Website Builder

Webbplatsverktyg version 6 har flyttat till Website Builder! Din webbplats är ditt hem online och vi vet att förändringar kan vara svåra. Det är därför vi har utarbetat svar på dina vanliga frågor samt råd om hur du flyttar ditt innehåll med mera. Det finns mycket att se fram emot!

Website Builder är intuitivt och enkelt att använda. Din webbplats ser inte bara bra ut på mobilen utan du kan använda GoDaddy-appen för att uppdatera din webbplats när du är på språng via mobilen eller surfplattan.

Förutom att bygga din webbplats kan du hantera sociala mediekonton, företagsannonser och onlinebokningar på en och samma plats.

Under den här övergången finns våra prisbelönta guider som hjälper dig med eventuella frågor och ser till att din webbplats fortsätter att fungera smidigt. Dessutom har vi instruktionsvideor, Hjälpartiklar och ett helt samhälle för att stödja er.

Letar du efter inspiration? Läs vår blogg , lyssna på våra podsändningar Made Here eller School of Hustle och besök vår YouTube-kanal, inklusive The Journey och Made in America .

Här är svar på några vanliga frågor:

Varför flyttar Webbplatsverktyg version 6 till Website Builder?

En av de viktigaste orsakerna är att Adobe meddelade 2017 att deras Flash-spelare inte längre skulle fungera efter den 31 december 2020. Eftersom Webbplatsverktyg version 6 använde Flash-komponenter kan du inte redigera din webbplats eller utföra andra viktiga uppgifter.

Website Builder har de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna med nya funktioner som läggs till hela tiden. Människor berättar för oss att de verkligen uppskattar att de kan hantera alla sina sociala medier, e-post, listningar, möten och produkter från en central kontrollpanel. Ladda ner GoDaddy-appen för både Android- och iOS-telefoner och surfplattor för att uppdatera din webbplats var som helst.

(Tillbaka till början)

Kommer jag att debiteras mer?

Nej. Prissättningen förblir densamma under hela din nuvarande förnyelseperiod. När som helst kan du ändra planer och priser om du behöver fler eller färre funktioner.

(Tillbaka till början)

Vad händer om jag har betalat SSL eller SEV som en del av min plan?

Långsiktiga kunder kan ha haft SSL-certifikat eller sökmotorsynlighetsplaner. Vi annullerade de här planerna om du hade dem och ersatte dem med butikskredit.

Du behöver inte betala två gånger för extra funktioner som nu är standard på din Website Builder-webbplats. Även en gratis webbplats innehåller SSL, och med alla betalda planer kan du förbättra webbplatsens sökmotoroptimering med vårt SEO-verktyg.

(Tillbaka till början)

Var går jag till för att redigera min webbplats?

Efter att stödet för Flash slutade 31 december 2020 slutade Webbplatsverktyg version 6 Flash-komponenter att fungera. Vi migrerade automatiskt din webbplats åt dig till Website Builder.

Från ditt GoDaddy produktsida , bläddra till Website Builder och välj Hantera bredvid din webbplats för att öppna din webbplats.

Välj Redigera webbplats eller Redigera webbplats för att öppna webbplatsverktyget. Dina ändringar sparas automatiskt. Använd Förhandsgranska för att se resultaten och när du är redo att publicera ändringarna publicerar du din webbplats .

(Tillbaka till början)

Hur flyttar jag mitt webbplatsinnehåll till den nya webbplatsen?

Flash-komponenterna som drivs med Webbplatsverktyg version 6 slutade att fungera den 31 december 2020.

Ditt innehåll migreras till Website Builder som ett utkast. Vi har gjort vårt bästa för att få din webbplats att se bra ut i den nya designen. Även om vårt verktyg är ganska smart är det inte så smart som en människa är. Du bör gå in på din webbplats och göra en personlig prägel och sedan publicera din nya webbplats .

Om någon av dina sidor kräver vidarebefordran tar vi hand om det. Vi utformar också migreringen så att det inte finns några avbrott i sökmotorer. Vi inser att SEO är ett kontinuerligt arbete, så vi ger dig vägledning för att bli hittad online .

Om du har frågor eller behöver hjälp under övergången har vi , inspelade demos och en artikel med anvisningar om hur du går över från Webbplatsverktyg version 6 till Website Builder .

Finns 24/7 är Get Online artikelserie för att hjälpa dig att ställa in och publicera din webbplats, How-To videokurser och Website Builder gemenskapen diskussionsområde. Våra GoDaddy-guider är också bara en chatt eller ett telefonsamtal borta.

(Tillbaka till början)

Flyttar mina bilder och filer också?

Filer som är kopplade till din Webbplatsverktyg V6-webbplats migrerar inte. Du måste ladda ner dina filer och sedan lägga till nedladdningsbara filer eller PDF-filer till din nya Website Builder-webbplats.

Bilder som ingår i din Webbplatsverktyg V6-webbplats migrerar till din nya Website Builder-webbplats. Du kan emellertid ha infogat bilder från ett fristående fotoalbum. Så här kan du se skillnaden och ladda ner bilder från ett fristående fotoalbum .

(Tillbaka till början)

Hur lägger jag till specialavsnitt?

Website Builder har massor av specialavsnitt som PDF-visare , prislistor eller menyavsnitt för restauranger, fastighetslistor , kodavsnitt , Soundcloud-ljudspår etc.

Använd avsnittet Kontakta oss för att visa din adress och plats, öppettider, e-post, telefonnummer och WhatsApp-information. Kunder kan även skicka in ett formulär, inklusive bilagor. När en kund fyller i formuläret söker vi igenom det efter virus och skadlig kod och sedan skickas det till ett e-postmeddelande du anger.

(Tillbaka till början)

Var är min gamla webbplats? Vad händer med det?

Din webbplats finns fortfarande i Mitt konto i listan över webbplatser under Website Builder .

OBS! Din webbplats heter Website Builder följt av ditt paketnamn (t.ex. Website Builder Standard). Tidigare innehöll din webbplats Webbplatsverktyg i titeln på ditt plan (t.ex. Business Plus Webbplatsverktyg). Din webbadress är dock densamma.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Bläddra till Website Builder och välj Hantera bredvid webbplatsen du vill ändra. Du kan behöva utöka avsnittet Website Builder. Din webbplats kan också visas som en av brickorna längst upp på produktsidan.

Besökare på din webbplats och din domän kommer att fortsätta se din design i Webbplatsverktyg version 6 tills du publicerar din nya webbplats. Genom att publicera din nya webbplats blir den synlig för personer som besöker din webbadress och tar bort din gamla webbplats.

Medan du arbetar med att flytta ditt innehåll kan du se båda webbplatserna (dina kunder ser fortfarande din gamla webbplats). Från Website Builder-versionen av din webbplats använder du menyn Webbplatsverktyg och väljer Webbplatsverktyg V6 för att öppna din gamla webbplats på en ny flik. Nu har varje version av din webbplats öppen i sina egna flikar.
Skärmbild där du hittar länken för att öppna din gamla Webbplatsverktyg version 6

(Tillbaka till början)

Vi tar hand om att uppdatera anslutningarna mellan webbplatser och domäner med samma inloggning. Men om du har ett domännamn som använder ett annat företag eller om ditt domännamn är hos GoDaddy men använder en annan inloggning måste du uppdatera DNS-posterna manuellt .

1. Logga in på den andra webbplatsen där ditt domännamn är registrerat och ändra dina DNS-poster . Det här är också samma process om du använder två olika GoDaddy-konton för din webbplatsverktyg och ditt domännamn.
  2. Följ anvisningarna på skärmen för att uppdatera fälten för A och CNAME-namn, värde och TTL.
    • Typ: A Namn: @ Värde: 198.71.232.3 TTL: 3600
    • Typ: C Namn: www Värde: (ditt domännamn här utan www framför) TTL: 3600

När du har ändrat din DNS måste du ha tålamod. Det kan ta allt från några minuter till några timmar innan ändringarna går igenom och din domän börjar fungera.

Våra GoDaddy-guider hjälper dig gå igenom processen eller svara på eventuella frågor på (480) 463-8333.

(Tillbaka till början)