Om domäner med ändelsen .XXX

Minds and Machines är sponsor och GoDaddy är backendleverantör för ändelsen .xxx.

Vem kan registrera .XXX-domäner?

Toppdomännamnet .XXX ger en ändelse som är enkel att identifiera för vuxenunderhållningsbranschen, dess konsumenter och personer som vill undvika den.

Community-medlemmar

När du registrerar ett .XXX-domännamn måste du slutföra ICM-registrets kostnadsfria medlemskapsansökan innan ditt domännamn kan leda till internet. Inom 24 timmar efter att du har köpt ett .XXX-domännamn skickar registret ett e-postmeddelande till dig med information för att slutföra denna process. Registret kan be om ytterligare dokumentation för att verifiera medlemskapet. När registret har verifierat medlemskapet måste du skicka in dina medlemskapsuppgifter (ID) till oss.

När du har ett medlemskaps-ID kan du använda det för alla .XXX-domännamn som du registrerar. Du behöver inte ett separat medlemskaps-ID för varje .XXX-domännamn.

Viktigt meddelande: Det finns allmän information om hur du hanterat ditt medlemskaps-ID i Hantera ditt .XXX-medlemskaps-ID i avsnittet Mer information nedan. Om du tappar bort eller glömmer ditt medlemskaps-ID kan du logga in på webbplatsen för ICM-registret som en medlem för att återställa det.

Icke-medlemmar (defensiva registreringar)

Sökande utanför det sponsrade vuxenunderhållningscommunityt kan köpa defensiva registreringar för att blockera domännamn från att bli .XXX-domännamn på först till kvarn-basis. Sökande med defensiva registreringar måste betala för att registrera domännamnen men måste inte slutföra ICM-registrets medlemskapsansökan. I stället placerar registret dessa domännamn på icke-dirigerande namnservrar.

Registreringsrestriktioner

När du registrerar en .XXX-domän måste du uppfylla vissa krav.

• Måste ha: 1–63 tecken
  • Kan ha: Bokstäver (a–z), siffror (0–9) och bindestreck (utom som tredje eller fjärde tecken i domännamnet)
  • Får inte ha: Specialtecken (t.ex. & och #)
  • IDN:er: Stöds

Funktioner

Återbetalningar

Se vår återbetalningspolicy för detaljer om återbetalningar. De flesta domäner följer Standardvillkoren för återbetalning, men vissa domäner kan ha undantag eller saknar helt möjlighet till återbetalning. Gå igenom information under Produkter med särskilda återbetalningsvillkor > Domännamnsregistreringar/förnyelser och Produkter som inte berättigar till återbetalning.

Namnserverkrav

• Måste ha: 1–13 namnservrar
    • Du kan använda alla giltiga namnservrar med .XXX-domännamn. Om du har en defensiv registrering för att hindra ett domännamn från att bli ett .XXX-domännamn eller om du har köpt din .XXX-domän under Sunrise B-fasen kan du inte hantera dina domännamnservrar.
  • Kan ha: DNSSEC, IPv4, IPV6

Mer information

• Från och med 2021, vilket är 10-årsjubileet för skyddsblockeringarna, måste skyddsregistreringar förnyas till antingen produkterna AdultBlock för flera toppdomäner eller AdultBlock+. Mer information finns här.
  • Vill du registrera en .XXX-domän? Sök efter din domän idag.
  • Hantera ditt .XXX-medlemskaps-ID
    1. Logga in på din Mina Produkter-sida.
    2. Klicka på fliken Mina produkter om du inte kommer dit direkt:
    3. Fliken Mina produkter

4. Klicka på Hantera alla:
    5. Hantera alla

6. Du måste vara i vyn Avancerad lista på ditt konto för att visa en bedömning. Välj vyn Avancerad lista högst upp till höger:
    7. Ikon för vyn Avancerad lista
    8. Markera rutan till vänster om den .XXX-domän som du vill hantera.
    9. Gå till menyn Kontakter och välj Inställningar för .XXX-medlemskaps-ID.
    10. Gör något av följande:
      • Om du inte har kopplat dina medlemskaps-ID:n till ditt konto ska du ange ett giltigt .XXX-medlemskaps-ID som har tillhandahållits av ICM-registret.
      • Om du har kopplat dina medlemskaps-ID:n till ditt konto ska du välja det alternativ du vill använda.
    11. Klicka på OK.