Vad är internationaliserade domännamn?

Internationaliserade domännamn är IDN: er för främmande språk som innehåller icke-ASCII-tecken. Du kan registrera ett IDN med hjälp av modersmålstecknen (icke-ASCII-tecken) eller standardkod (ASCII-tecken) för standardformat. Om du anger språktecknen konverterar vi det till punycode och registrerar punycode-versionen i registret.

Om du vill visa tecken i ett IDN måste du ändra dina språkinställningar i din webbläsare. Om du inte kan se tecknen kan du behöva installera ett främmande språkpaket. Du hittar mer information om hur du gör det i avsnittet Hjälp i din webbläsare.

Om du behöver visa ASCII-teckenöversättningen för ditt IDN kan du redigera kolumnerna i din Domänhanterare för att visa ASCII-översättningarna.

Mer information

• Vissa domännamn, såsom ccTLD: er , tillåter inte IDN-registreringar.