Mappa ditt domännamn så att det fungerar med Blogger

Du kan skapa en mer professionell identitet för din blogg på Blogger® genom att konfigurera den så att den pekar på ett av de domännamn som du har registrerat hos oss. I stället för att ange webbadressen till din blogg på Blogger för att läsa ditt senaste inlägg kan besökare ange ditt domännamn. Om du till exempel mappar din blogg kulexempel.blogspot.se till din domän www.kulexempel.se räcker det att besökarna kommer ihåg domännamnet.

Om du vill att din blogg på Blogger ska peka på ditt domännamn konfigurerar du domännamnsmappning, vilket konfigurerar dina blogginställningar och ditt domännamn. Du uppdaterar inställningarna på ditt Blogger-konto och i vår DNS-zonfil:

1. Parkera domännamnet som du vill använda för ditt Blogger-konto på våra servrar för parkerade namn. Mer information finns i Parkera ditt domännamn.
  2. Redigera CNAME-posten www för det domännamn som du vill använda med ditt Blogger-konto. Den här uppdateringen talar om för webbläsaren att din blogg på Blogger ska öppnas när besökarna skriver webbadressen för ditt domännamn i webbläsarens adressfält.
  3. Nästa steg är att skapa separata A-poster för alla IP-adresser som visas i steg 9 i den här hjälpartikeln hos Google.

Du hittar anvisningar om hur du konfigurerar separata A-poster på Hantera DNS i avsnittet Lägga till eller redigera A-poster. Var och en av posterna bör ha värden @
  4. Konfigurera ditt Blogger-konto med ditt domännamn med hjälp av anvisningarna i samma hjälpartikel ovan.

Så här redigerar du din CNAME-post

1. Logga in på Kontohanteraren.
  2. Bredvid Domäner klickar du på Hantera.
  3. Klicka på den domän du vill använda och välj sedan fliken DNS-zonfil.
  4. Klicka på posten www.
  5. Skriv ghs.google.com i fältet Pekar mot.
  6. Klicka på Spara och klicka sedan på Spara ändringar.

Så här konfigurerar du ditt Blogger-konto

1. Logga in på ditt Blogger-konto.
  2. Välj Enkel på fliken Inställningar.
  3. Klicka på + Konfigurera en extern webbadress för din blogg under din bloggadress.
  4. Ange det domännamn du vill använda i fältet vid http://.
  5. Ange inga andra alternativ.
  6. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 48 timmar innan alla DNS-ändringar som du gör återspeglas på internet.

Information om hur du vidarebefordrar ditt domännamn finns i Vidarebefordra eller maskera ditt domännamn manuellt .

OBSERVERA: Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Blogger® är ett registrerat varumärke som tillhör Google, Inc. Med ensamrätt.