Webbplatsverktyg Hjälp

Lägga till produktkategorier

Genom att skapa produktkategorier kan du hjälpa kunderna att enkelt hitta det de letar efter. Du måste ha paketet Onlinebutik för att kunna göra detta.

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto och öppna din produkt. (Behöver du hjälp med att öppna din produkt?)
  2. Om du inte redan har lagt till produkter gör du det innan du lägger till produktkategorier.
  3. Klicka på menyn med tre staplar längst upp till vänster. Klicka sedan på Onlinebutik.
  4. OBS! Om du redan har publicerat din webbplats klickar du på Redigera webbplats på din startsida/kontrollpanel för att gå till redigeringsläget och sedan klickar du på menyn med tre staplar.

5. Klicka på Onlinebutik.
  6. Klicka på Kategorier på fliken Produkter.
    Klicka på Kategorier.
  7. Klicka på Lägg till kategori på sidan Kategorier.
  8. Ange ett Namn på kategori, och sedan Titel och Beskrivning om du vill.

OBS! Det är bara Namn på kategori som är obligatoriskt, men om du fyller i Titel och Beskrivning kan kunder hitta dig enklare genom sökmotorer som Google.
    Om du lägger till sökord som hör ihop med den kategorin i fältet Titel kan det öka sannolikheten för att kunder som söker med de nyckelorden hittar dina sidor.
    Din Beskrivning som sammanfattar din kategori visas i sökmotorresultatet. En kortfattad beskrivning av de olika fördelarna med din kategori kan dra kundernas uppmärksamhet till sig.

9. När du är redo att publicera ändringarna klickar du på Spara för att stänga fönstret. Kategorin läggs till på sidan Kategorier. (Om du vill se hur det ser ut för kunderna klickar du på Visa butik.)

OBS! När du har skapat kategorier kan du enkelt ändra eller ta bort dem efter behov. Du kan också byta ordning på kategorierna och göra en kategori till en underkategori.

10. Ändra ordning på kategorierna genom att klicka och dra i kategorier.
    Flytta kategorier
  11. Klicka och dra en kategori under en annan för att göra den till en underkategori.
    Göra underkategorier