Webbplatsverktyg Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Lägga till produktkategorier

Hjälp dina kunder att snabbt hitta det de behöver i din butik genom att skapa produktkategorier och underkategorier. Använd pennikonen för att ändra och redigera befintliga kategorier och papperskorgen för att ta bort kategorier som du inte längre vill ha.

Du måste vara med i e-handelsplanen för Website Builder ( jämföra planer och priser ) eller ha en Premium-onlinebutik.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Rulla ner till Website Builder och välj Hantera bredvid webbplatsen eller butiken.
  3. Öppna kategorier
    • Från Website Builder-kontrollpanelen går du till Butik och väljer Kategorier .
    • Från Premiumbutiken för Premiumbutik går du till Produkter och väljer Kategorier .
  4. sidan Kategorier väljer du Lägg till eller Lägg till kategori .
  5. Ange ett Kategorinamn och Beskrivning (eller SEO-beskrivning ). Du har även möjlighet att redigera kategorilänken. Din kategorilänk ger en direkt webbadress till produkterna i den här kategorin och ska stämma överens med ditt kategorinamn.
  6. OBS! Även om det inte krävs kan kunderna hitta dig om du lägger till nyckelord i fälten för namn och beskrivning.

7. När du är klar väljer du Spara för att stänga fönstret. Kategorin läggs till på sidan Kategorier.
  8. Ändra ordning på kategorierna genom att klicka och dra i kategorier.
    Flytta kategorier
  9. Klicka och dra en kategori nedanför eller ovanpå en annan för att göra den till en underkategori. Huvudkategorier kan ha två nivåer av underkategorier. Så "Kläder > Skjortor > Kvinnor" skulle fungera men "Kläder > Skjortor > Damer > Blusar" skulle inte fungera.
    Skapa underkategorier
  10. När du har skapat en kategori, kom ihåg att skapa en produkt eller redigera befintliga produkter .
  11. Publicera din webbplats för att lägga ut ändringarna online.

Tips och bästa praxis

• Använd pennikonen för att ändra och redigera befintliga kategorier och papperskorgen för att ta bort kategorier som du inte längre vill ha.
  • Om du vill se hur din webbplats ser ut för kunderna väljer du Webbplats i kontrollpanelen för Website Builder eller Visa butik i Onlinebutik Premium.
  • InstantPage-användare kan inte skapa fler än tre kategorier.