Lägg till Google Analytics till WordPress med ett insticksprogram

Du kan konfigurera din WordPress-webbplats med Google Analytics med hjälp av ett insticksprogram istället för att manuellt ange spårningskoden i dina filer. Ett insticksprogram som hjälper till med den här processen är insticksprogrammet Google Analytics för WordPress av MonsterInsights.

Kom ihåg att när du väljer ett nytt insticksprogram ska du se till att kontrollera utvecklarens sida för att se om de fortfarande behåller insticksprogrammet med uppdateringar.

Om du inte redan har ett Google Analytics-konto behöver du först skapa ett .

1. Logga in på WordPress.
  2. Installera insticksprogrammet .
  3. Aktivera insticksprogrammet .
  4. Leta reda på den nya undermenyn i huvudmenyn Inställningar med namnet Insikter och klicka på den.
  5. Klicka på Inställningar under Insikter .
  6. Klicka på Autentisera med ditt Google-konto .
  7. Klicka på Nästa.
  8. Klicka på Klicka för att hämta Google-kod
  9. Logga in på ditt Google-konto vid behov när du blir ombedd att göra det.
  10. Klicka på Tillåt
  11. Kopiera koden som tillhandahålls.
  12. Gå tillbaka till webbläsarfönstret med dina Insights- inställningar och klistra in koden där det står ” Klistra in Google-kod här ”.
  13. Klicka på Nästa.
  14. Välj den Google Analytics-profil du vill använda.
  15. Klicka på Nästa.
  16. Klicka på Stäng.