Lägg till Google Analytics i WordPress

Du kan spåra din WordPress-webbplats i Google Analytics genom att lägga till spårningskoden i rubriken på ditt WordPress-tema.

OBS! Du måste ha ett Google Analytics-konto innan du kan konfigurera insticksprogrammet. Om du inte har ett konto måste du konfigurera ett .

1. Gå till ditt Google Analytics-konto och kopiera spårningskodavsnittet .
  2. Gå till dina WordPress-filer via värdtjänst eller FTP. ( cPanel / Plesk / Webbhotell / Hanterade WordPress-bloggar )
  3. Gå till mappen / wp-content / themes för din WordPress-webbplats.
  4. Öppna mappen för det tema du använder för tillfället på din webbplats.
  5. Öppna och redigera filen header.php.

Om ditt tema inte har en fil med namnet header.php måste du hitta och redigera filen som innehåller wp_head () -koden.

6. Klistra in ditt spårningskodavsnitt strax före följande kod.
    ? php wp_head ();
  7. Spara och ladda upp den uppdaterade filen.
  8. Besök din webbplats så att trafik registreras i ditt Google Analytics-konto.
  9. Kontrollera din Google Analytics-rapportering för att bekräfta att filen har uppdaterats korrekt.