Installera Memcached-demonen

Memcached är ett gratis och kraftfullt objektcaching-system som du kan installera för att förbättra webbplatsens prestanda. Memcached fungerar bara om du installerar demonen, installerar PHP-biblioteken och konfigurerar ditt PHP-program på rätt sätt.

På CentOS-servrar görs installationen av Memcached-demonen från kommandoraden och är oberoende av eventuell kontrollpanel (WHM / cPanel eller Plesk).

1. Aktivera administratörsåtkomst på din Gen 3 eller Gen 4- server om du inte redan har gjort det.
  2. Anslut till min server med SSH (Secure Shell).
  3. Växla till rotanvändaren .
  4. Installera Memcached.
    CentOS / AlmaLinux-användare:
    yum -y installera memcached
    Ubuntu-användare:
    apt install memcache
  5. Konfigurera Memcached så att den startar automatiskt vid starttid.
    systemctl aktivera memcached
  6. Ändra Memcached-konfigurationen för att göra tjänsten säkrare och för att konfigurera mängden RAM-minne som ska tilldelas.
    1. Redigera konfigurationsfilen med din favorittextredigerare.
    2. CentOS / AlmaLinux:
      vim / etc / sysconfig / memcached
      Ubuntu:
      vim /etc/memcached.conf

Standardvärden:
      PORT = "11211" USER = "memcached" MAXCONN = "1024" CACHESIZE = "64" OPTIONS = ""
    3. Det är viktigt att uppdatera OPTIONS -raden för att binda Memcached till localhost och för att inaktivera UDP-trafik, vilket skyddar mot vissa attacker. OBS! Den här inställningen finns i memcached.conf som standard.
    4. ALTERNATIV = "- l 127.0.0.1 -U 0"
    5. Du måste också konfigurera CACHESIZE till den mängd RAM-minne du vill använda. Detta beror på hur mycket totalt RAM-minne servern har, men 512M till 1024M är ofta ett bra ställe att börja på.
    6. CACHESIZE = "1024"
  7. När filen har ändrats ska den se ut så här.
  8. PORT = "11211" USER = "memcached" MAXCONN = "1024" CACHESIZE = "1024" OPTIONS = "- l 127.0.0.1 -U 0"
  9. Spara filen.
  10. Starta om Memcached för att spegla dina ändringar.
  11. systemctl starta om memcached

Relaterade steg

Mer information

• Våra serverexperter kan utföra dessa steg mot en avgift. För mer information om våra experttjänster, gå till vår meny med experttjänster .