Förstå GoDaddy Auktioner Betalningstransaktioner

När en köpare vinner ett domännamn underlättar GoDaddy Auktioner® betalningstransaktionen mellan köparen och säljaren. Beroende på typen av listning vinner köparen domännamnet genom att lägga det högsta budet, lägga ett erbjudande som säljaren accepterar eller köpa en Köp nu-lista. Mer information finns iOlika listningsalternativ i GoDaddy Auktioner .

OBS! Informationen i den här artikeln gäller inte auktioner för domännamn som går ut. Mer information finns iVinner utgående domänauktioner .

Betalningstransaktioner beror på domännamnets försäljningspris och det företag (registrator) där domännamnet för närvarande är registrerat. Om domännamnet säljs för mindre än 5 000 USD hanterar vi transaktionen internt via Transaction Assurance. Vi behandlar domännamn som säljs för 5 000 USD eller mer via Escrow.com, en escrow-tjänst som drar av behandlingsavgifter från säljarens intäkter.

• Transaktionsförsäkring - Köparen betalar för domännamnet på GoDaddy Auktioner och sedan verifierar Transaktionsförsäkring pengarna inom fem dagar. Säljaren kan kontakta GoDaddy Auktioner på (480) 505-8892 för att verifiera att köparen har betalat.

Efter verifieringen är det dags att flytta domännamnet via en kontoändring (från ett GoDaddy-konto till ett annat) eller överföring av domännamn (mellan konton hos olika registratorer). Se följande tabell för mer information:

Kontoändringar
    (GoDaddy till GoDaddy)
    Överföringar
    (Mellan olika registratorer)
    Vi försöker ändra kontot på säljarens vägnar. Om vi inte kan slutföra flytten måste säljaren initiera det. Efter kontoändringen initierar vi betalning till säljaren. Köparen måste initiera domännamnsöverföringen. Vi har köparens medel i 20 dagar innan vi släpper dem till säljaren. Om överföringen inte sker har köparen 15 dagar från försäljningsdatum på sig att överklaga tvisten. Om det inte finns någon öppen tvist den 20: e dagen efter köpet avslutar vi transaktionen och skickar nettoprovenuet till säljaren. Om det bestrids håller vi pengarna medan vi undersöker.
  • Escrow.com - Köparen slutför en transaktion på USD 0 på GoDaddy Auktioner och Escrow.com skickar e-post till köparen och säljaren med instruktioner. När köparen har gjort betalningen verifierar Escrow.com pengarna på ett icke-räntebärande konto. Tidsramen för verifiering beror på betalningsmetod. Efter verifieringen visas kontostatusen som köparens medel säkrade av Escrow.com .

Därefter kontaktar köparen säljaren. Säljaren initierar en kontoändring (från ett GoDaddy-konto till ett annat), eller köparen initierar en domännamnsöverföring (mellan konton hos olika registratorer). Om köparen inte får domännamnet kan köparen lämna in en tvist inom 15 dagar efter försäljningsdatumet. När köparen får domännamnet meddelar köparen Escrow.com, där Escrow.com subtraherar behandlingsavgifterna och släpper pengarna till säljaren.

Mer information finns i följande: