Hur fungerar migrering av Microsoft 365?

GoDaddy erbjuder e-postmigreringstjänster till Microsoft 365. Vi tar hand om allt det hårda arbetet med att flytta din e-postdata och vid varje steg meddelar vi dig och dina e-postanvändare med påminnelser, plus alla instruktioner som krävs för att slutföra övergången.

Om du har konfigurerat din Outlook-klient med POP-inställningar måste du och dina användare hämta och installera Outlook Migration Assistant för att migrera lokal data. Assistenten kopierar dina klientkonfigurationer och förbereder varje skrivbord med de befintliga inställningarna. Se till att alla dina datorer / användare uppfyller kraven .

Startar migreringen

För att påbörja migreringen till Microsoft 365 måste du kontakta ett GoDaddy Guide så att de kan hjälpa dig anpassa migreringen, inklusive:

1. Vilka brevlådor som migrerar till Microsoft 365
  2. Konfigurera eventuella tillägg som Avancerad e-postsäkerhet, E-postarkivering eller E-postsäkerhetskopiering
  3. Lägga till e-postalias, distributionsgrupper och / eller vidarebefordringsadresser
  4. Välja datum för att börja använda Microsoft 365

Steg 1: Domänverifiering

Microsoft 365-konfigurationen kräver bevis på att du äger din domän genom att ange en TXT-post på domänens DNS. Vi skickar dig instruktionerna för att uppdatera din DNS via e-post. Det är viktigt att göra det så tidigt som möjligt, annars kan din migrering försenas. Den här ändringen avbryter inte din nuvarande e-posttjänst.

OBS! Om du redan har konfigurerat dina Microsoft 365-konton innan du kontaktar a Guide , eller om din domän och DNS finns i samma GoDaddy-konto som migreringen, utför vi det här steget åt dig. TXT för en hanterad DNS av GoDaddy behövs vanligtvis inte.

Steg 2: Samla in lösenord

1. För att vi ska kunna migrera e-post från din nuvarande e-posttjänst till Microsoft 365 behöver vi komma åt dina konton för att starta datasynkroniseringen. För att uppnå detta kommer vår migreringspartner, SkyKick (upgrades@skykick.com) att skicka ett e-postmeddelande till varje slutanvändare med en unik säker länk som ber dig eller dina användare att uppge deras e-postadress och lösenord. Det här är den aktuella e-postadressen och det lösenord du använder nu.
  2. OBS! Om du migrerar från GoDaddy Workspace Email behöver du inte ange dina aktuella e-postlösenord. Vi har redan allt vi behöver för att hantera den här delen, och du behöver inte tillhandahålla några extra detaljer eller lösenord för att fortsätta.

3. När du har angett din aktuella information ber du dig att ange ett lösenord för ditt nya Microsoft 365-konto. Det här är lösenordet som du använder för att komma åt ditt nya konto.
  4. När du har skapat ditt nya lösenord börjar vi migrera e-post i bakgrunden medan du fortsätter att använda din nuvarande e-posttjänst.

Steg 3: Ladda ner Migreringsassistenten för Outlook

Obligatoriskt: Se till att du och dina slutanvändare är kvalificerade för att använda detta program genom att gå igenom kraven . Om du inte är kvalificerad kanske du inte får all din data.

För att göra migreringsprocessen smidigare och låta oss flytta ännu mer av dina data och inställningar rekommenderar vi att du och dina e-postanvändare laddar ner och installerar Outlook Migration Assistant före det schemalagda uppgraderingsdatumet. Assistenten är endast tillgänglig för Windows-PC-användare.

Om kvalificerade användare laddar ner och installerar programmet före migreringsdatum gör Outlook Migration Assistant följande för dem:

1. Skapar automatiskt en ny profil i Outlook som använder det nya Microsoft 365-e-postmeddelandet
  2. Migrera lokalt .PST-innehåll från det gamla e-postmeddelandet till den nya profilen. Det här betyder saker som:
    • POP-e-postdata
    • Kontakter/Kalendrar/Uppgifter
    • Signaturer
    • Automatisk komplettering av cacheminne

Kontoinnehavaren får dagliga rapporter om nedladdningar av Outlook Migration Assistant av dina e-postanvändare. Vi rekommenderar starkt att alla (som kan) laddar ner och installerar assistenten så tidigt i processen som möjligt.

Alla som inte kan använda Migreringsassistenten för Outlook behöver flytta lokalt innehåll manuellt och konfigurera sin klient manuellt. Vi skickar instruktioner till dessa användare på migreringsdatumet. Mac-användare och de som inte har konfigurerat Outlook kan inte använda Migreringsassistenten för Outlook .

Steg 4: Migreringsdag - DNS Cutover

På datum och tidpunkt som du väljer kan du börja använda Microsoft 365. Du måste ändra dina DNS-inställningar så att de pekar på Microsoft 365 innan du använder ditt nya e-postmeddelande.

Dessa inställningar skickas till dig via e-post 8 timmar före migreringen, så om du behöver vidta åtgärder för att förbereda dig med din DNS-leverantör, var beredd att ge dem dessa DNS-instruktioner. Om din domän och DNS är med GoDaddy gör vi ändringarna åt dig .

Om du laddade ner Outlook Migration Assistant måste DNS: en uppdateras för att assistenten ska kunna slutföra konfigurationen av din Outlook-klient.

Steg 5: Avsluta

När du börjar använda din e-post finns nästan all information där, men det är möjligt att du saknar några av dina nyare e-postmeddelanden. När du börjar använda Microsoft 365 behöver du ta upp till 48 timmar medan vi synkroniserar slutliga e-postmeddelanden från din tidigare e-postserver till ditt nya Microsoft 365-konto.

Vi fortsätter att övervaka dina gamla e-postkonton i upp till 72 timmar om det uppstår felaktiga e-postmeddelanden under övergången.

Njut av din uppgradering till Microsoft 365!