Åtgärda brutna länkar efter att jag har flyttat min WordPress-webbplats till en ny domän

Om du hittar felaktiga bilder och hyperlänkar på hela din WordPress-webbplats efter att du har ändrat en domän, följ dessa steg för att ta bort föråldrade länkvägar.

Varning: Gör alltid en säkerhetskopia av din webbplats innan du felsöker eller gör några ändringar.
  1. Logga in på WordPress.
  2. Gå till menyn Insticksprogram och välj Lägg till nytt .
  3. Skriv Bättre sök ersätt .
  4. Hitta insticksprogrammet Better Search Replace och välj Installera nu .
  5. När insticksprogrammet har installerats väljer du Aktivera .
  6. Gå till menyn Verktyg och välj Bättre sökning Ersätt .
  7. Ange webbplatsens gamla webbadress i fältet Sök efter. Till exempelhttp://olddomainexample.com (inget avslutande snedstreck).
  8. Ange din nya webbadress i fältet Ersätt med. Exempelvis: http://newdomainexample.com (inget avslutande snedstreck).
  9. Markera alla databastabeller i listan i fältet Välj tabeller.
  10. OBS! Om du inte vill kontrollera resultaten innan du påbörjar den faktiska ändringen i databasen, fortsätt från steg 12. Vi rekommenderar dock att du följer de två följande stegen för att se till att oönskade ändringar inte sker.

11. Lämna kryssrutan Kör som torrkörning markerad och markera sedan Kör sökning / ersätt . På det sättet kan du kontrollera resultaten i förväg.
  12. Välj Klicka här för att se i vilka databastabeller URL: er kommer att ersättas och ett fönster med resultaten visas.
  13. Avmarkera kryssrutan Kör som torrkörning.
  14. Välj Kör sök / ersätt för att ersätta webbadresserna i databasen.

Om du även har flyttat en webbplats till en annan server, kontrollera om det finns ett alternativ för anpassad sökväg under Inställningar > Media . Om du inte ser det här alternativet krävs inga ytterligare åtgärder. Å andra sidan, om det här fältet är tillgängligt, ta bort posten för att återställa medieöverföringsvägen till en standardplats för en ny server och välj Spara ändringar .

Mer info