Förkorta vidarebefordrade webbadresser med GoShort

Gör en lång webbadress för en vidarebefordrad domän till en kort och snygg länk med GoShort, GoDaddys URL-förkortare. Genom att vidarebefordra en domän kan du ansluta besökare till andra webbplatser, men länkarna kan vara lite besvärliga, särskilt när du delar dem på sociala medier. GoShort hjälper dig att få en unik kort länk som du kan använda för enklare och snabbare delning.

Obligatoriskt: Vidarebefordran måste läggas till för din domän innan du kan använda GoShort.
  1. Logga in på din GoDaddy-domänportfölj. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj en enskild domän för att komma till sidan Domäninställningar .
    välj en enda domän
  3. Välj DNS och sedan Vidarebefordran .
    välj fliken dns
  4. Välj GoShort för att utöka inställningsalternativen.
  5. Ange din ursprungliga, långa webbadress i Lång URL .
  6. Välj Välj domän och välj en tillgänglig domän för din korta länk.
  7. (Valfritt) Ange en anpassad länk som läggs till i den domän du valde i steg 5.

Exempel: Entershop för din onlinebutik och skapa en kort länk som ser utcoolexample.com/shop .

8. Välj din länktyp .
    • Tillfällig omdirigering - 302 (Rekommenderas) : Berättar för användare och sökmotorer att den här omdirigeringen är tillfällig och inte behåller sökmotorrankningen. Bäst om vidarebefordran är tillfällig, till exempel om du bygger en ny webbplats.
    • Permanent omdirigering - 301 : Berättar för sökmotorer att webbplatsen för din korta länk har flyttats permanent och behåller sökmotorrankningen. Bäst om du tänker fortsätta att vidarebefordra din domän under en längre tid än att ha en separat webbplats.
    • Maskerad (behåll URL i adressfältet) : Behåller din korta länk i webbläsarens adressfält istället för att visa destinationsadressen. Vissa webbplatser har inte stöd för maskering och kanske inte visar desinationswebbplatsen korrekt.
    • Maskerad med anpassad rubrik : Behåller din korta länk i webbläsarens adressfält istället för att visa destinationsadressen och ställer in destinationshuvudets höjd. Vissa webbplatser har inte stöd för maskering och kanske inte visar desinationswebbplatsen korrekt.
  9. Välj Förkorta för att spara dina ändringar.

Din korta länk börjar vanligtvis fungera inom några ögonblick, men det kan ta upp till 48 timmar att uppdatera globalt.