Ändrar .DE-namnservrar

När de nya namnservrarna modifieras för ett .DE-domännamn måste de uppfylla följande kriterier:

• Uppdateringshastighet mellan 10000 och 86400 sekunder
  • Försök igen mellan 1800 och 28800 sekunder
  • Utgångsfrekvens mellan 604800 och 3600000 sekunder
  • Resurspost TTL (Time To Live) mellan 180 och 345600 sekunder

Följande kriterier måste också vara uppfyllda:

• Domänens MX-post måste övergå till en e-postserver som är giltig under domänregistreringens livslängd.
  • DNS-servrarna måste vara placerade i två olika klass C-nätverk.
  • Zonfilerna för båda namnservrarna måste ha matchande serienummer.
  • De primära och sekundära värdarna som anges i båda zonfilerna måste matcha första och andra namnservrar som anges.

OBS! Dessa begränsningar har införts och tillämpas av .DE-domännamnsregistret, inte av oss.