Ändra namnservrar för mina domäner

Namnservrar är din primära DNS-kontrollant och utan rätt namnserverinställningar fungerar inte din e-post och webbplats som de ska. Din domän måste vara registrerad hos GoDaddy i ditt konto för att redigera namnservrar. Om du ska ändra dina namnservrar till ett annat företag måste du har dem tillgängliga innan du börjar.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. Gå till avsnittet Namnservrar och välj Ändra.
  5. Välj det alternativ som passar dig bäst:
    • Ansluta min domän till en webbplats som jag har skapat: Använd vår guide för att ansluta din domän till en webbplats som är skapad någon annanstans, såsom Squarespace, Weebly eller WordPress.
    • Jag vill använda standardnamnservrar för GoDaddy (rekommenderas): Vi uppdaterar automatiskt din domän till en uppsättning namnservrar för GoDaddy. Det här alternativet är endast tillgängligt om du inte redan använder namnservrar för GoDaddy.
    • Ange mina egna namnservrar (avancerat): Ange namnservrarna som du har fått av din leverantör av värdtjänster.
  6. Välj Spara eller Anslut.
  7. Markera kryssrutan bredvid Ja, jag godkänner att namnservar för valda domäner uppdateras.

Obs! Om du har Ownership Protection på din domän behöver du verifiera din identitet. Vi skickar automatiskt en verifieringskod om du har haft tvåstegsverifiering (2SV) aktiverad på ditt konto i mer än 72 timmar. I annat fall kan du välja Skicka lösenord, så skickar vi ett engångslösenord till e-postadressen som anges hos din registrerare.

Det kan ta upp till 48 timmar innan samtliga ändringar börjar gälla. Under tiden kan din webbplats, e-post och andra domäntjänster tillfälligt ligga nere.

Relaterade steg

• Du kan även överföra din domän till GoDaddy för att göra det enklare och säkrare att hantera DNS.
  • Använd standardnamnservrar för GoDaddy och anslut till en annan webbplats genom att ändra din A-post.

Mer information

• Vissa nationella toppdomäner kan ha särskilda krav för namnserverinställningar.
  • Om din domän inte är registrerad eller hyst hos GoDaddy kan du även hantera DNS med oss genom att lägga till Värdtjänst-DNS.