Ändra en domän i WordPress

Stegen nedan hjälper dig att uppdatera din WordPress-webbplats så att den använder ett nytt domännamn. Efter att du har bytt domän kan du också behöva uppdatera domänen på själva värdkontot.

Om du har ett Hanterat WordPress-konto kan du hoppa över dessa steg och uppdatera domänen i ditt värdgränssnitt.

1. Logga in på WordPress
  2. Klicka på menyn Inställningar.
  3. Välj Allmänt.
  4. Uppdatera dessa fält med det nya domännamnet:
    • WordPress-adressen (URL)
    • Webbplatsadress
  5. Klicka på Spara ändringar.

Nu måste du uppdatera domännamnet i din värdkontrollpanel. (Värdtjänster för webbhotell / cPanel / Plesk)

Nästa steg

• Om din nya domän är registrerad på ett annat konto eller hos en tredje part kan du behöva hitta din nya IP-adress så att du kan uppdatera DNS:en.