Ändra en CNAME-post

Ändra en CNAME- eller alias-post i din DNS-zonfil i ditt GoDaddy-konto. CNAME-poster använder ett domänprefix såsom blogg.kulexempel.com för att peka din domän mot ett annat domännamn eller en annan webbadress.

Du kan titta på ett kort animerat klipp av den här uppgiften längre ner på sidan.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. På sidan DNS-hantering väljer du redigera dns-pennikon-pennikonen intill den CNAME-post som du ska redigera.
  5. Redigera uppgifterna för din CNAME-post:
    • Värd: Värdnamnet, eller prefixet, som CNAME-posten kommer att ställas in på. Du kan inkludera en punkt (.), men inte som första eller sista tecken. Flera punkter i rad (...) tillåts inte, och värden får inte överskrida 25 tecken eller vara symbolen @. Du får inte använda en värd som redan har tilldelats en befintlig A-post, TXT-post eller MX-post.
    • Pekar mot: Den webbadress du anger som destination för värden. Skriv in @ för att peka direkt mot ditt rotdomännamn.
    • TTL: Bestäm hur länge servern ska cacha information.
    • Obs! Den vanligaste CNAME-värden är www, där symbolen @ anges för fältet Pekar mot. Detta gör att www.kulexempel.com laddas till samma webbplats som rotdomänen, kulexempel.com.

6. Välj Spara för att spara dina ändringar.

Det kan ta upp till 48 timmar innan dina ändringar börjar gälla globalt.

Visa mig

redigera en CNAME-post