Aktivera WordPress-permalänkar för WordPress med FTP

Om du använder anpassade WordPress-permalänkar kan du förbättra sökmotoroptimeringen och göra webbplatsens webbadress mer attraktiv för sökningar. WordPress-permalänkar är de permanenta webbadresserna för dina inlägg och sidor.

1. Du bör alltid säkerhetskopiera din webbplats innan du gör några ändringar.
  2. Anslut till din värdtjänst med FTP .
  3. Lägg till omskrivningar av webbadresser med hjälp av någon av följande anvisningar beroende på din värdtjänst:

cPanel / Linux

1. Leta reda på .htaccess- filen.

OBS! Om du inte har en .htaccess-fil kan du skapa en med din FTP-klient eller skapa en på din lokala dator och ladda upp den till värdkontot.

2. Redigera .htaccess- filen och lägg till följande i filen om den inte redan finns:
      # BEGIN WordPress IfModule mod_rewrite.c > RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^ index \ .php $ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} ! -F %{REQUEST_FILENAME} ! -D RewriteRule. /index.php [L] / IfModulec > # END WordPress
    3. Spara filen och ladda upp den till ditt värdtjänstkonto.

Plesk / Windows

1. Leta reda på filen web.config.

OBS! Om du inte har en web.config-fil kan du skapa en med din FTP-klient eller skapa en på din lokala dator och ladda upp den till värdkontot.

2. Redigera filen web.config och lägg till följande om den inte redan finns i konfigurationsavsnittet:
      ? xml version = "1.0" encoding = "UTF-8"? > konfiguration > system.webServer > skriv om > regler > regelnamn = "WordPress-regel" stopProcessing = "true"> match url = ". *" / > villkor > add input = " {REQUEST_FILENAME} " matchType = "IsFile" negate = "true" / > add input = " {REQUEST_FILENAME} " matchType = "IsDirectory" negate = "true" / > / villkor > action type = "Rewrite" url = "index.php" / > / regel > / regler > / skriv om > /system.webServer > / konfiguration >
    3. Spara filen och ladda upp den till ditt värdtjänstkonto.