Aktivera WordPress Flera webbplatser

WordPress® 3.0 erbjuder en ny funktion som heter Multisite och låter dig vara värd för flera WordPress-bloggar med en WordPress-installation. Den här funktionen kallades tidigare WordPress Multi-User (MU).

För att aktivera den här funktionen krävs en förståelse för konfigurationen av WordPress och vi rekommenderar inte att du aktiverar den om du inte är redo att redigera filen wp-config.php.

OBS! Du måste ha WordPress 3.0 eller senare för att aktivera Multisite. Om du inte har WordPress 3.0 eller senare, seUpgrading your WordPress installation to a new version .

Så här aktiverar du flera webbplatser

1. Anslut till ditt värdkonto med en FTP-klient.
  2. Spara en kopia av filen wp-config.php på skrivbordet.
  3. Öppna wp-config.php med en redigerare för enkel text, t.ex. Notepad® eller TextEdit®.
  4. Lägg till följande rad i filens kod ovanför raden / * Det är allt, sluta redigera! Lycklig bloggning. * / :
    define ('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
  5. Spara filen, ladda upp den och låt den skriva över den befintliga filen wp-config.php i ditt värdtjänstkonto.

Du kan nu använda Multisite från din WordPress-installation.

Så här konfigurerar du flera webbplatser i WordPress

1. Logga in på din WordPress-kontrollpanel.
  2. Gå till menyn Verktyg och klicka på Nätverk .

OBS! Om du inte har nätverksmenyn loggar du ut från WordPress och loggar sedan in. Om du fortfarande inte ser menyn ska du slutföra stegen i Så här aktiverar du flera webbplatser .

3. Från under Adresser till webbplatser i ditt nätverk väljer du Underkataloger . Om detta alternativ inte visas, hoppa över det här steget.

OBS! Du kan inte använda WordPress- underdomänalternativet för vår delade värdtjänst om du planerar att använda underdomäner med jokertecken.

4. Ange en Nätverkstitel och Admin-e-postadress och klicka sedan på Installera .
  5. Fyll i instruktionerna i avsnittet Aktivera nätverk.

OBS! Vi rekommenderar att du säkerhetskopierar dina befintliga wp-config.php- och .htaccess- filer.

När du loggar in på WordPress kan du lägga till nya WordPress-bloggar från menyn Mina webbplatser genom att välja Nätverksadministratör och sedan Webbplatser .